{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baby Sauna in New York.

Verplicht in iedere opvoeding: een tripje naar New York. Met Baby. Ja, toch?

Afbeelding blog 'Baby Sauna in New York.'

"New York," zeg ik tegen Baby.

"Baa Baa," zegt hij mij na.

"Goed zo. Daar gaan we bijna naar toe."

Baby glimlacht, haalt een nat stuk tosti (mijn ontbijt, gestolen) uit zijn mond, sleurt het door de laag snot op zijn bovenlip, en duwt het vervolgens in mijn mond. Hij lacht nogmaals, nu naar de sneeuwvlokken die in de achtertuin landen.

Als het goed is, neem ik Baby binnenkort mee naar New York. Sommige mensen in mijn nabije omgeving vonden dit schokkend nieuws. Alsof ik aankondigde samen met Baby te gaan diepzeeduiken op de Noordpool. Onder het ijs. Ja, want daar zijn de zeehondjes het allersnoezigst.

Ik vind er niets raars aan. Een tripje naar New York zou juist verplicht moeten zijn in elke opvoeding. Een bagel in Central Park. Een souvenir uit Barneys en Bloomindale's. Baby's eerste zilveren lepel: Tiffany&Co..

Daarna een tripje naar de Tropic Zone in Central Park Zoo. Dan leert Baby vast hoe een regenwoud eruit ziet. Mocht hij later ooit in zo'n bos verdwalen, dan kan ik hem nu vast uitleggen dat hij de groene Emerald Tree Boa en de blauwe Poison Dart Frog het beste kan vermijden. Als Baby uitgeknuffeld is met sneeuwluipaarden en inheemse apen, dan is het tijd voor wat ontspanning en plezier in de sauna, in het Spa Castle USA. Dat is een indoor-zwemparadijs voor de allerkleinsten. We kunnen niet wachten! En als Mama nodig een manicure nodig heeft...nou ja, nee. Dat is een luxe uit een vorig leven. Ik lak mijn eigen nagels wel.

We lopen daarna door naar Queens, om een vriendinnetje van mij op te zoeken, she is dying to meet Baby. Dat heb je met zo'n internationale mama. Die heeft hier en daar nog een bekend pareltje wonen. In maart zijn we uitgenodigd voor een bruiloft in Taiwan, alleen ben ik daar dan weer een beetje huiverig voor. Behalve dat het een bom kost om er te komen...11 uur in een vliegtuig met een klein mini-mensje die graag wandelt, kruipt en babbelt? Luiers verschonen boven de Chineze Zee terwijl Baby weigert stil te liggen in het aller-grotterigste vliegtuig-toiletje?

De zes uur in het vliegtuig naar New York maar ik mij minder zorgen over. Vorige keer viel hij keurig op mijn schoot in slaap, en werd keurig pas weer wakker in Lissabon. Ook al is hij nu wat groter, maak ik mij niet druk. Hij houdt van vreemde mensen (heeft hij van z'n mama). Gisteren moest ik naar de tandarts. Een oma in de wachtruimte was zo verliefd op Baby, dat ze vroeg of ze hem niet eventjes bij haar mocht houden. We lieten de deur open, en terwijl ik met de twee-meter lange tandarts babbelde over mijn uber-sexy toekomstige beugel, babbelde Baby met veel pret met Vreemde Vrouw.

Mocht ik me toch zorgen gaan maken over de overtocht per vliegend gevaarte, dan springen we toch gewoon op de Holland-America Line? Easy peasy, lemon squeezy...

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je