{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baby in het riool

Een pasgeboren baby uit China heeft twee uur vastgezeten in een rioolpijp. Lees hier meer over de rioolpijp baby >>

Afbeelding blog 'Baby in het riool'
Een pasgeboren baby uit China heeft twee uur vastgezeten in een rioolpijp.  

Ongeluk

De moeder van het jongetje beweert dat onverwachts op het toilet is bevallen en dat het kindje ‘per ongeluk’ in de riolering terecht is gekomen. De 22-jarige vrouw heeft haar zwangerschap geheim gehouden, omdat ze niet getrouwd is. De vader van het kindje wilde er niks mee te maken hebben en ze had te weinig geld om abortus te kunnen plegen. Voorheen werd gedacht dat het kindje expres gedumpt was in het hurktoilet. Maar nu wordt de zaak door de politie bestempeld als een ‘ongeluk’. De moeder zal niet worden vervolgd.  

Bevrijdingsactie

De brandweer is twee uur bezig geweest om het jongetje te kunnen bevrijden uit de rioolpijp. De moeder heeft zelf alarm geslagen. De bevrijdingsactie is live uitgezonden op de Chinese televisie. Bekijk de schokkende beelden hier.  

Nummer 59

Inmiddels gaat het goed met het jongetje. Hij is ontslagen uit het ziekenhuis en overgebracht naar zijn grootouders. De ouders van de moeder hebben toegezegd te helpen met het groot brengen van het kindje. Het jongetje kreeg als tijdelijke naam het nummer 59, naar de couveuse waarin hij werd behandeld. Rioolbaby  

Opspraak

Dit voorval heeft in China tot veel discussie geleid over het gebrek aan seksuele voorlichtingen op scholen. Doordat steeds meer jongeren aan seks voor het huwelijk doen, komen ongewenste zwangerschappen meer voor in China. Laten we hopen dat het verhaal van dit jongetje dan toch nog tot iets goeds heeft geleid.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je