{{ message.message }}
{{ button.text }}

Baby blues, gelukkig en ongelukkig

Net bevallen, blauwe wolk en toch af en toe verdrietig

Afbeelding blog 'Baby blues, gelukkig en ongelukkig'

Afgelopen december, 3e kerstdag ben ik bevallen van mijn kleine lieve wondertje.

Ik had gehoopt op een normale bevalling, er was wel een ballon geplaatst, omdat ze m al zouden gaan halen, omdat hij klein was en weinig bewoog. Ik moest de nacht in het ziekenhuis blijven en de volgende ochtend werden mijn vliezen gebroken tot 2x aan toe, maar ik verloor geen vruchtwater.  Ik werd aangesloten op een ctg en voelde wel een soort van menstruatie krampen, maar geen weeën.

Zij hartslag daalde naar 50 en ging niet meer naar boven, dus werd er besloten om een spoed keizersnee te doen.

Ik had dat nog nooit meegemaakt en het ging allemaal in een sneltreinvaart, mijn moeder ging mee, want ze zou bij de bevalling zijn, mijn  zus zou er ook bij zijn, maar die was er niet op tijd.  Ik kreeg een ruggenprik, maar die werkte niet snel genoeg, dus moest ik onder volledige narcose, mijn moeder werd weggestuurd.

Toen ik wakker werd, stond mijn vader naast me, met mijn zoontje en ik kan je vertellen, dat is raar wakker worden, aangezien ik helemaal niks heb meegekregen vd bevalling.  Ik was dolblij met mijn zoontje, maar het is raar om te zien op foto's van mijn zus, dat mijn moeder de navelstreng heeft doorgeknipt en dat hij in een couveuse heeft gelezen.

Ik moest 3 dagen in het ziekenhuis blijven en met de 3e dag begonnen de huilbuien, ik zag er tegenop om naar huis te gaan.

Ik kreeg kraamhulp, een schat van een vrouw en ze heeft me goed geholpen, maar de tranen bleven komen, soms heel onverwachts. Mijn dochter is erg blij met haar broertje, maar ze eist wel heel veel aandacht af en toe.

Ik ben nu twee weken verder, maar ik merk dat ik "op" ben, ik voel me af en toe somber en soms kan ik boos worden op mijn dochter om niks. Ik hoor blij en vrolijk te zijn, maar soms wil ik alleen maar huilen.

Mijn moeder zegt, dat ik uit kan rusten, nu mijn  dochter naar de basisschool is, maar dat is moeilijk, want als mijn moeder komt, verwacht ze dat ik uit bed kom en straks komt het consultatie bureau langs.

Soms heb ik het gevoel dat ik gewoon geen energie meer heb en vraag me af of dat normaal is en wanneer het over gaat.

Want ik ben super gelukkig met mijn zoon en natuurlijk ook met mijn dochter, ik wil zelfs een 3e kindje, maar pas als ik wat genezen van mijn keizersnee.

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je