{{ message.message }}
{{ button.text }}

Another carnaval topic..

​Toch ook maar even doorgaand op het geweldig leuke onderwerp 'carnaval'...

Afbeelding blog 'Another carnaval topic..'

Bij ons in het dorp is het ongeveer fifty fifty als het gaat om carnaval vieren. Zelf ben ik opgegroeid boven de rivieren en in een niet katholiek gezin, ik moet ook zeggen dat ik daarom misschien ook wel helemaal niks met carnaval heb. Mijn man is wel katholiek, maar ook hij is niet echt opgegroeid met het vieren van carnaval. Echter, nu hij in Oss werkt en het daar wel ontzettend leeft, is hij het wel meer gaan waarderen. Wat mij trouwens wel een keer echt heel erg gaaf lijkt, is om het carnaval in Brazilie mee te maken, maar dat is dan ook wel een beetje van een ander kaliber :-)

Onze kids zitten op een katholieke basisschool, eentje die WEL aan carnaval doet. En niet zomaar, nee, de hele carnavalsfanfare en alle prinsen etc worden uitgenodigd om die kleine guppies een ochtendje te vermaken. Moet je net die van mij hebben, die erg gevoelig zijn voor alles wat anders is, laat staan als daar ook nog veel herrie en kabaal aan te pas komt!

Het verkleden daarentegen vinden ze wel heel erg leuk, al dagen lopen ze er over na te denken hoe ze verkleed zouden gaan. Voor mijn dochter was het een uitgemaakte zaak, zij zou als prinses gaan, maar welke prinses..? Ze komt om in de pinsessenjurken, en waar ik er van overtuigd was dat ze voor Elsa zou kiezen, trok haar de jurk van Sneeuwwitje toch het meest. Vooral omdat er in de klas al zoveel andere Elsa's zijn. Maar sinds kort heeft ze ook een jurk van Elsa 2 (frozen fever) en die heeft verder niemand uit haar klas, dus dat moest hem worden!

IMG_20160205_133845_1454680073.JPG

Voor mijn zoon was het wat lastiger, wat wilde hij nou? Vorig jaar ging hij als stoere militair, maar dat wilde hij dit jaar niet weer. Na het een en ander aangehad te hebben, was het toch duidelijk dat hij als piraat wilde gaan. Zo gezegd, zo gedaan:

IMG_20160205_134033_1454680169.JPG

En tja, het kleine broertje zou het kleine broertje niet zijn als hij niet precies hetzelfde als zijn grote broer wilde, dus ook hij wilde een piratenpak aan. Hoewel hij geen carnaval mocht vieren op school, hoorde hij er toch helemaal bij!

IMG_20160205_134053_1454680258.JPG

Dan kan ik zelf wel een heel duidelijke mening hebben over het vieren van carnaval, als ik die blije bekkies van mijn kindertjes zie, ben ik toch een beetje om. Maar mij niet gezien dat ik me ook in zo'n pakkie hijs!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je