{{ message.message }}
{{ button.text }}

Altijd ongezond: Moet ik ingrijpen?

Patat hier, pizza daar en wekelijks gaat er ook nog wel een kilo snoep in bij de kinderen.

Afbeelding blog 'Altijd ongezond: Moet ik ingrijpen?'

Ik zit een beetje met een dilemma. Mijn vriendin heeft 3 lieve kinderen. Mijn dochter is bijna even oud als die van haar en we doen daarom ook vaak samen dingen. En zo dus ook de kinderen... 

Wanneer mijn dochter bij haar dochter bleef slapen of eten, aten zij altijd heel ongezond. Nou eten wij ook wel eens een lekker patatje of een pizza, dus wij zijn zeker geen health-guru's. Ik dacht dat zij dit deed voor mijn dochter. Om dan lekker de meisjes te verwennen met een lekkere maaltijd! 

Maar nu kwam ik laatst bij hun thuis en merkte ik dat er zo weinig 'normaal' eten in huis was.. Overal lagen snackbar tasjes, thuisbezorgd papieren-bonnen. Ik wist niet wat ik zag. Ik schrok er eerlijk gezegd best wel van. Dit bedoel ik verre van lullig: maar de kinderen waren altijd wel stevig, maar niet dik of zo. 

Toen haar dochter bij ons kwam spelen vroeg ik heel nonchalant en op een iets kinderelijkere manier: "Zeg, hoe vaak eet jij lekker een patatje of pizza?" "Bijna altijd, Max en Fabian lusten niks anders zegt mama." 

Dit was gisteren gebeurd en ik ben er  best van geschrokken. Mijn dochter krijgt ook wel eens een Happy Meal, maar dit ging mij toch best wel ver.. Ik weet natuurlijk niet de thuissituatie verder en hoe het echt allemaal zit (ik bedoel, een kind van 8 kan je ook niet altijd vertrouwen).

Moet ik iets doen? Zou jij er iets van zeggen? Of totaal niet mee bemoeien? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je