{{ message.message }}
{{ button.text }}

altijd de zelfde vragen.

Je stopt met de pil, en binnen een paar maanden tel je aan... Toch?!

Afbeelding blog 'altijd de zelfde vragen.'

Ik ken Geert sinds 2009! 

Het was voor mij liefde op het eerste gezicht! Ik was meteen helemaal gek op hem en wilde alleen maar bij hem zijn!! 06-09-2009 vroeg hij mij of ik zijn vriendinnetje wilde zijn, daar hoefde ik geen moment over na te denken! 

In het begin ging het soms moeizaam met best vaak ruzie maar daar zijn we samen uit gekomen. 

In mei 2011 gingen we samen wonen! We waren super blij met elkaar en met ons huisje, en binnen 2 maanden kwam ons toemalige hondje Humpy bij ons wonen! We hadden het dik voor elkaar! 

Bij mij ging het ondertussen flink kriebelen, ik wilde graag een kindje!! Geert hield het, in het begin een beetje af... we kunnen beter nog even wachten zei hij! Maar de kriebels werden steeds erger en uiteindelijk zag Geert ook in dat hij toch wel een kindje wilde! 

08-06-2012 stopte ik met de pil! En vond het super spannend!! 06-09-2012 zijn we getrouwd! ik wasa een paar dagen over tijd en dacht dat het misschien zo ver was!! 

Helaas bleken het de spanningen te zijn geweest voor onze huwelijksdag! Wa t savonds werd ik heel erg ongesteld.

En dat was het begin van meerdere teleurstellingen! Helaas is er tot op hede nog geen kindje in ons leven!

En dan begint de tijd te komen dat mensen vragen gaan stellen... 

*Jullie zijn nu al ff getrouwd, willen jullie geen kindje? 

*Enneh hoe staat het met de kinder wens? 

*nog steeds geen kindje? 

*Je was toch gestopt met de pil? 

*Wil je ook een kindje? 

In de afgelopen jaren heb ik een hekel gekregen deze vragen... alsof het zo is, dat s je getrouwd bent, je binnen 3 maanden zwanger moet zijn... 

En JA ik wil dolgraag een kindje maar het lukt verdomme niet...

Daarna wordt he zelf best moedeloos.. waarom telt iedereen zo snel aan en duurt het bij ons alweer 3 jaar? 

Ah weer iemand zwanger! Ja hoor leuk... ik doe mijn best blij te zijn maar het wordt steeds moeilijker!! 

Uiteindelijk na 3 jaar heb ik Geert er in juli van kunnen overtuigen om maar de huisarts te gaan! En dan wordt je doorverwezen naar de gynaecoloog. Wat een fijne arts was dat!! Het is al een wat oudere man, maar hij is direct, duidelijk en hij luisterd goed naar wat je zegt!! 

En daar kwam.het verlossende woord... althans verlossend, het was het enige waarvan ik hoopte dat het niet gezegd zou worden! 

*Meneer we gaan bij u een semenanalyse doen. 

Terug gekomen voor de uitslag; 

*De hoeveelheid van uw semen is laag. Heel laag, en minder bewegelijk. U zult moeten stoppen met roken en over 3 Maanden nog een keer een semenanalyse doen om te kijken of het verbeterd is. 

*mevrouw u zult.moeten afvallen, als we u moeten doorsturen naar nijmegen voor of IUI of ICSI moet u een bmi van onder de 35 hebben en uw bmi zit.op 37.5. En uw diabetes moet onder controle zijn! 

Tuurlijk!! Dat gewicht... natuurlijk wordt van mij gevraagd dat ik in een paar maanden die kilootjes er ff af heb... 

Ik heb zitten janken... dat mag je best weten!! Weer mijn gewicht waardoor het misschien wel NOG langer gaat duren... maar we gaan ervoor! We gaan nu zorgen dat ik die kilo's kwijt raak!! En het is me gelukt!! Ik ben inmiddels 9 kilo kwijt! En mijn diabetes is onder controle! En dat alles door te stoppen met toegevoegde suikers eten!! Ik was/ben zooo trots op mezelf!! 

Eenmaal 3 maanden verder kwam uit het onderzoek dat de zaadjes er helaas niet beter op zijn geworden... en er moest weer een semenonderzoek gedaan worden want helaas was deze uitslag niet eens betrouwbaar! 

Ik heb ondertussen moeten bloedprikken om te kijken of het progresteron gehalte (eisprong) goed was, maar helaas was dat aan de lage kant. 

Ondertussen hebben we een paar mensen verteld waar we mee bezig waren. En dan krijg je de meest pijnlijke zin te horen die er is (voor mij dan)

*Gaat het waarschijnlijk niet op de natuurlijke manier? Och jeetje, en hoe oud ben je nu? (Toen nog) 25? Ach!! Je bent nog zo jong!!!

Ik ben nog zo jong? Ik ben nog zo jong...? Ik ben met de pil gestopt toen ik 22 was... ja ik ben jong maar ik ben het wachten en hdt slechte nieuws onderhand kotsbeu... ik ben nog zo jong... ik vertel je net dat we misschien helemaal geen kindje kunnen krijgen... wat boeit het dan nog dat ik.nog zo jong ben?! 

Ik kan niet uitleggen hoe vervelend dat is om te horen!! 

Uiteindelijk komt in januari 2016 het verlossende woord! We gaan jullie doorsturen naar nijmegen voor ICSI. 

Ik ben blij,verbaasd en een beetje bang tegelijk!! Ineens gaat het heel "snel" we dachten dat het nog zeker een jaar zou gaan duren... maar het is prachtig nieuws!! 

We hebben het een aantal mensen verteld en ook op ons werk (we werken in de zelfde fabriek) zodat de baas in iedergeval weet wat er speelt.

Nu is het wachten op 29 maart!! 

Dan hebben we ons intake gesprek etc. Heeel erg spannend!! We zullen zien hoe het gaat lopen!! 

Ik zal hierover zeker nog gaan schrijven! 

Ik hoop dat mijn verhaal een beetje te volgen is door al mijn emotie heen! ;) 

Nu gaat het beginnen.... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je