{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als operaties en antibioticakuren niet werken..

Hoe veel en lang kan en mag een kindje tobben met zijn gezondheid? Wanneer gaan we over op grover geschut?

Afbeelding blog 'Als operaties en antibioticakuren niet werken..' Achtergrond blur afbeelding

Sinds de geboorte van mijn jongste telg, gaat het met zijn gezondheid eigenlijk al met ups en downs. In de eerste weken van zijn leven viel hij, zonder duidelijke reden, ontzettend veel af waardoor hij in het ziekenhuis terecht kwam. Toen dit onder controle was, begon hij last te krijgen van andere gezondheidsklachten. Hij was erg vatbaar en snel verkouden, echter ging bij hem de verkoudheid niet vanzelf over, maar ging vaak over in een luchtweginfectie of longontsteking. Al voor zijn eerste verjaardag had hij al meerdere antibiotica kuurtjes achter de kiezen.

Net na zijn eerste verjaardag werd besloten om buisjes te plaatsen en zijn neusamandel te knippen. Waar we gehoopt hadden op een wonderbaarlijke genezing en vooruitgang, ging het na die operatie juist alleen maar slechter. Hij ging van oordruppels, naar antibiotica kuur, naar oordruppels om vervolgens weer een antibiotica kuur te krijgen. Waar hij bleef sukkelen met zijn oortjes, kreeg hij ook steeds vaker last van zijn longen.

Inmiddels zijn we 3 operaties verder en zit mijn krummeltje aan een structurele puf. Afgelopen november heeft hij voor het laatst nieuwe buisjes gekregen, maar bij de controle afspraak eind december, bleek het toch nog niet goed te zijn. De arts stelde voor om hem weer een oordruppelkuur te geven en daarnaast een antibiotica kuur voor 4 weken. De 4 weken zitten er sinds een aantal dagen op en morgen hebben we een controle afspraak staan. Mocht het in zijn oortjes nog steeds niet goed zijn, dan worden zijn oortjes van binnen, door middel van een operatie, helemaal schoongemaakt. Dan worden zijn oortjes opengesneden, waarna ze het dus van binnen reinigen. De gedachte alleen al maakt mij helemaal week, ik moet er niet aan denken!

Toch vrees ik het ergste en vrees ik dat die operatie er wel komen gaat. Mijn mannetje hoort de laatste dagen namelijk niet zo heel goed. Nu komt dat enerzijds door zijn leeftijd en het feit dat hij gewoon een kind is hihi, maar anderzijds omdat hij het gewoonweg echt niet hoort. Zucht.. zou hij dan weer geopereerd moeten worden?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je