{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als je kind niet lekker in zijn vel zit...

Mijn oudste mannetje heeft zijn hele leven al ups en downs, nu is het al een tijdje een down.

Afbeelding blog 'Als je kind niet lekker in zijn vel zit...'

Mijn oudste mannetje is een erg gevoelig mannetje. Van geboorte af aan hield hij alles al nauwlettend in de gaten en kwamen alle dingen net iets heftiger binnen dan bij andere kinderen. Hij heeft erg veel gehuild en vooral nieuwe situaties leveren enorme stress op bij hem. Bang voor het nieuwe en het onbekende en vooral voor hoe anderen in zo'n situatie reageren, is iets wat erg lastig voor hem is. 

Hij is in zijn leven, wellicht ook vanwege alle indrukken die net wat heftiger binnenkomen, vaak ziek geweest. Vaak verhoging en koorts, soms iets heftiger dan dat. Qua gedrag en humeur leverde dit dus ook regelmatig dieptepunten op. We konden aan zijn gedrag precies afmeten wanneer hij weer ziek ging worden, dan werd hij 'vervelend', alsof het van binnen zoveel onrust bij hem veroorzaakte, dat hij niet meer wist hoe hij daar mee om moest gaan.

Deze onrust zien we sinds de december maand weer enorm terug bij hem. We hoopten dat de kerstvakantie deze onrust bij hem weg zou nemen en de rust weer terug zou komen, maar niets is minder waar. Waar zijn zusje juist lekker uitgerust weer op school begonnen is, zie ik bij hem juist steeds meer onrust en steeds meer wallen onder zijn ogen ontstaan. Waar hij 'normaal gesproken' een rustig mannetje is, zie ik nu een gefrustreerd mannetje, wat enorm boos en verdrietig is en dat wil afspreken met de meest drukke kinderen uit de klas (dit is typerend voor zijn mindere periodes).

We proberen het thuis zo stabiel en rustig mogelijk voor hem te maken, maar het lijkt allemaal niet te helpen. Vorig jaar merkten we eind januari dat hij alweer last begon te krijgen van hooikoorts, iets wat ook echt van binnen in zijn lichaam ging zitten en waar hij overduidelijk last van had. Ik heb gelezen dat het hooikoorts seizoen nu alweer begonnen is door de tot nu toe warme winter, zou het hier mee te maken hebben? Gelukkig hebben we morgen een afspraak bij de allergoloog om hem te testen op zijn allergieen, dus hopelijk krijgen we dan ook meer inzicht in welke dingen hem die onrust nog meer zouden kunnen bezorgen. 

Het is vreselijk om je kind zo te zien worstelen en zo ongelukkig te zien, want dat is echt het geval. Een jongetje van 6 jaar hoort lekker vrolijk te zijn en lekker in zijn vel te zitten, maar dat zit hij duidelijk niet!

Hebben jullie tips hoe we hier nog meer en beter mee om kunnen gaan?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je