{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als het niet gaat zoals je had verwacht..

Huis, auto, eend, klok, poes, theepot, vlag, sleutel, schoen, hond...?

Afbeelding blog 'Als het niet gaat zoals je had verwacht..' Achtergrond blur afbeelding

Dat er zowel bij mijn man als bij mij in de familie slechte ogen voorkomen, dat wisten wij wel. Maar aangezien manlief en ik beiden geen slechte ogen hebben, hadden we ook niet verwacht dat één van onze kinderen dat wel zou hebben, maar toch is dat wel het geval.

Met 3 jaar krijgen de kinderen op het consultatiebureau een ogentest, zo ook mijn jongste. Vol goede moed begon hij hieraan. Eerst gingen ze zijn rechteroog testen, hij mocht een mooie bril opzetten die zijn linkeroog zou afschermen, zo konden ze kijken wat hij met zijn rechteroog kon zien. Dit ging helemaal perfect, ik had ook niet anders verwacht. Toen kwam zijn linkeroog, maar terwijl de verpleegkundige hem zijn bril opzetten, begon hij al wat wiebelig te worden. Het was niet dat hij er geen zin in had, maar hij zag blijkbaar niet met dat oog wat hij net met rechts wel had gezien. Ik was helemaal in shock, dit had ik niet verwacht!

Wiebelend zat hij op mijn schoot. “Mama, ik weet het niet”, zei hij al bij de eerste rij. Stiekempjes tilde hij de bril op, zodat hij het wél kon zien, maar we wisten natuurlijk allemaal dat dat de bedoeling niet was. Gelukkig liet de verpleegkundige in niks merken dat het ‘niet goed’ ging. Ze zei tegen mijn zoon dat hij wel een stapje naar voren mocht zetten, totdat hij het wel zag. Op deze manier werd de ogentest (gelukkig) toch nog positief afgesloten.

Hier was natuurlijk geen twijfel over mogelijk, zijn linkeroog was niet goed. Een her test was daarom ook niet nodig, de verwijzing naar de oogarts echter wel. Het duurde even voordat we daar terecht konden, maar vorige week vrijdag was het dan gelukkig zo ver. Gelukkig had zoonlief er zin in, hij vond het prima dat de ‘ogendokter’ even naar zijn oogjes zou gaan kijken. Ze begon met een paar simpele onderzoekjes met een lampje, dit werd leuk gemaakt door elke keer een ander poppetje op het lampje te zetten waar hij naar mocht kijken.

Na deze simpele testjes en de conclusie dat de ogentest bij het consultatiebureau inderdaad het juiste beeld had geschetst, was het tijd om de ogen te druppelen. Kinderogen schijnen zich goed te kunnen corrigeren, waardoor een ogentest geen juist resultaat kan geven. De druppeltjes zorgden er voor dat als ware deze correctie werd uitgeschakeld en de ogen dus het juiste beeld van de situatie zouden schetsen. Mijn dappere mannetje liet zich netjes druppelen (tot 2x toe), wat was ik trots op hem!

Daarna werden de ogen opgemeten, gelukkig was dit resultaat niet heel erg schokkend. Voor de sterkte had hij niet perse een bril nodig, maar wel voor het feit dat hij een lui oog bleek te hebben. Zijn linkeroog trekt (wat je na het toedienen van de oogdruppels heel goed kon zien) naar binnen. Blijkbaar werken kinderogen afzonderlijk van elkaar, als één oog het niet goed doet, neemt de ander het over en dit is bij hem dus het geval. Door middel van een bril gaan ze nu proberen om zijn oog weer in de goede stand te krijgen, mocht dit onvoldoende werken, dan wordt het goede oog afgeplakt. Gelukkig lijkt het er op dat het daarmee verholpen kan worden en de bril dus waarschijnlijk voor tijdelijk gaat zijn.

Uiteraard heeft hij gelijk een mooi exemplaar uitgezocht, hier het resultaat:

13076625_1065531266847743_10711311990564

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je