{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als de wereld meer kind zou zijn

Hoe kan je kind in een wereld met angst en verdriet liefdevol en zorgeloos opgroeien? Het verhaal van een jonge moeder.

Afbeelding blog 'Als de wereld meer kind zou zijn'

Als moeder wil je het beste voor je kind. Je wilt dat ze liefdevol en zorgeloos kunnen opgroeien. Met alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd, lijkt dit een onmogelijke opgave. Wanneer je een willekeurige nieuwspagina opent lees je over aanslagen en terreurdreigingen . De wereld leeft in angst. Iemand vergeet zijn tas en er is paniek. Hoe kan mijn kind in zo’n wereld zorgeloos opgroeien?

Social Media maakt mij boos en verdrietig. Ik zie berichten voorbij komen over vluchtelingen. Deze zijn allemaal slecht en de grenzen moeten dan ook per direct dicht. Je zou er wonen met je kind en moeten vluchten. Je zou blij zijn dat je ergens terecht zou kunnen waar het veilig is! Ik zie berichten over hoe slecht de Islam is. Koranteksten waaruit zou blijken dat wat IS doet allemaal hierin beschreven staat. Ik vraag me af waar de tolerantie naar elkaar is gebleven. Nederland, ooit zo’n tolerant land, lijkt steeds verder verdeeld te raken. En dit is precies wat die terroristen willen. Verdeeldheid en haat naar elkaar. We werpen het zo in hun schoot.

Ik word verdrietig van deze gedachtegang. Bang dat mijn zoontje van 10 maanden niet in vrede kan opgroeien.

Dan zie ik de interactie tussen mijn zoontje en anderen. In de supermarkt zie ik hem breed lachen naar een Marokkaanse kassamedewerker, naar een Turkse vrouw met een hoofddoek achter mij in de rij en naar een Surinaamse vrouw die we op straat tegen komen. Dat maakt mij zo gelukkig en trots. Want voor kinderen maakt het niet uit hoe we eruit zien of waar we in geloven. Zij hebben geen vooroordelen. Wanneer zij een ander kindje zien willen ze niets liever dan met elkaar spelen. Daar zie je ouders van genieten. Het zijn onze kinderen die mensen nader tot elkaar brengen.

Laten we er nou met elkaar voor zorgen dat hun wereldbeeld blijft zoals die nu is. Hun niet die boosheid naar anderen meegeven, maar gewoon die mooie lach. En als wij dan met zijn allen iets meer als kinderen zouden gaan denken…… dan is er misschien toch nog hoop op die liefdevolle en zorgeloze wereld. 

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je