{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als de mussen van het dak vallen

Zomer! Een terugkomend iets. Elk jaar weer. Maar wat als je dan (hoog)zwanger bent?! Andere moms to be, hoe ervaren jullie het??!

Afbeelding blog 'Als de mussen van het dak vallen'

Tja, als je een kinderwens hebt, ga je dan op de kalender kijken? Wanneer je absoluut niet zwanger zou willen zijn? Nee dat doe je niet! Dus welk jaargetijde je ook moet 'doorstaan' in zwangere toestand, je doorstaat het!
En ze zullen allemaal hun voordelen en nadelen hebben.
Zo lijkt de winter mij ook doodeng. Stel je voor dat je met je dikke buik al waggelend over een laagje ijzel moet lopen.
En het voordeel dat ik nu niet in de winter zwanger ben is onder andere dat ik ons meisje straks met kerst al lekker kan knuffelen!! The most wonderful time...en dat dan voor het eerst met ons drietjes! Heerlijk!
Maanden terug was ik nog helemaal enthousiast over het feit dat ik zwanger zou zijn in juni, juli, augustus en september. Lekker in zomerse jurkjes buiten zitten en genieten van het zonnetje. What was I thinking??!
De werkelijkheid? Binnen zitten, in het donkerste hoekje van de woonkamer. Het zweet gutst er aan alle kanten uit. Sterker nog, sinds ik zwanger ben doet het dat al met 20 graden op de thermometer.
Ik weet serieus niet meer wat het is om het koud te hebben!
En dat is een hele omslag voor iemand die dik 7 maanden geleden meer klappertandend dan wat anders de dagen doorbracht. Die haar poezelige ijsklompjes 's avonds laat tegen de warme benen van manlief aan wist te manoeuvreren. En dankbaar gebruik maakte van al haar vestjes die een groot deel van het hanggedeelte van de kledingskast in beslag namen.
Ik noemde mijzelf een amfibie. Als er iemand koudbloeding was, dan was ik het wel!
Nu moet ik, op dagen dat het buiten net 20 graden is, bijna google raadplegen om de definitie van 'KOU' op te zoeken.
Nu is dat deze week trouwens eerder regel dan uitzondering. Ik kan mij bijna NIET voorstellen dat iemand in ons kikkerlandje het koud kan hebben. Zwanger of niet. Met 35 graden op de thermometer vandaag moeten we toch bijna allemaal smelten.
Maar goed, ik ben nooit een hele grote fan van extreme warmte geweest. Als baby wilde ik absoluut niet buiten staan op warme zomerse dagen. Nou heb ik het overigens niet over dagen als vandaag en morgen. Maar over normale zomerse dagen met een maximum temperatuur van 25 graden bijvoorbeeld. Baby Tanja kon dan heel hard jammeren als er ook maar een beetje zon bij kwam kijken. (Ik ben niet voor niets zo'n bleekscheet haha).
En ook nu buitenzitten zit er niet in. Ik jammer tegenwoordig een stuk minder hoor ;-) Maar ik ontwijk de hitte wel. Kan het gewoon echt niet hebben. Pas als na half 4 de zon hier het hoekje om gaat en ons buitenplaatsje in schaduw bedekt is waag ik mij buiten. Verder zit ik zo stil mogelijk! Ja echt serieus! De kleinste beweging is al te veel.
De glazen water zijn niet aan te slepen. En daarvoor moet ik welgeteld 3 a 4 meter lopen om bij de kraan te komen. Dat voelt al als topsport! Gister hetzelfde met het maken van de lunch. (Ja eten moeten we toch wel!). Ik heb 2 broodjes gesmeerd en voel mijzelf daarna gewoon smerig!
Zomer in Nederland...waarom geen mooie 25 graden op zn meest?! Oh nee ik mag niet klagen he?
Op facebook verschijnen alweer een hoop statussen met plaatjes waar een mooi vrolijk zonnetje op afgebeeld staat met letterlijk de tekst 'Jullie waren toch op zoek naar de zon? Nu niet klagen dat het te heet is he?!'
Nou bij deze...dat doe ik lekker wel! Ik vind dat wij daar vrijstelling voor hebben haha.
Zo en nu ga ik mijzelf een lekker waterijsje uit de diepvries pakken! En mezelf nog even buiten wagen. De hond even een paar keer zn poot op laten tillen. Dat ga ik hem tussen 2 en 3 niet aandoen!
Wish me luck!

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je