{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als 1 plus 1 dan eindelijk 3 is geworden!!

Na een zwangerschap van 38 weken en 4 dagen is het dan eindelijk zo ver! Ons meisje vind het de hoogste tijd!

Afbeelding blog 'Als 1 plus 1 dan eindelijk 3 is geworden!!' Achtergrond blur afbeelding

Mijn bevalling begon spontaan. Ik hoefde geen dagen of zelfs weken te wachten. Nee ons meisje vond het een prima idee om 10 dagen eerder te komen. Voor mama en papa toch heel onverwacht ineens. Terwijl ik er wel al helemaal klaar voor was. En ja ook klaar MEE was. Daar ben ik heel eerlijk in. Op een gegeven moment word je zo extreem nieuwsgierig. Niet alleen naar ons prachtige meisje maar ook naar de bevalling zelf.
Ik was er wel klaar voor om haar te gaan ontmoeten. En daarmee ook weer mijn lichaam 'terug' te krijgen. Gewoon weer alles kunnen, bewegingsvrijheid terug krijgen en in huis weer functioneren.
En zo was het de vroege ochtend van 4 oktober dat ik om half 6 wakker werd van de eerste weeën. Maar nog om de 12 a 15 minuten. Dus dat zou vast nog wel een hele tijd duren. Mis gedacht! Om kwart voor 11 konden we toch echt de verloskundige al bellen toen ik al een hele tijd op 3 a 4 minuten zat.
Ze zou er aankomen maar dat zou wel pas 12 uur worden. Ai...naja oke dan. Ik puf en zucht wel even verder. (Zo klinkt het makkelijker dan dat het was haha). Want niet lang na ons telefoontje en dus nog een heel uur (!!!) van enige hulp af zat ik al op de 1 a 2 minuten tussen de weeën. Wat was ik BLIJ toen de deurbel ging! Na een klein onderzoek was daar een zeer verrassende conclusie. 7 Cm!! Pardon?!! Naja, dat verklaarde wel een hele hoop. Want mijn gemak kon ik al meer dan een uur nergens meer vinden. Goed nieuws dus, want we konden/mochten gelijk mee naar het ziekenhuis. Slechte nieuws was dan wel dat ik kon fluiten naar een ruggenprik. Dat was wel even slikken. Ben ik heel eerlijk in. Want ik had het echt al enorm zwaar en wist dat 3 cm nog 3 uur kon duren. Maar goed, het zij zo. Ik kon daar op dat moment toch niks aan doen.
Uiteindelijk vorderde de ontsluiting nog vrij snel maar bij de laatste cm het vervelende bericht dat ze een sterrenkijkertje was. Het persen zou een stuk langer kunnen gaan duren. En ja, daar was geen woord over gelogen.
75 minuten lang heb ik moeten persen maar toen was daar dat hele cliché achtige moment. Het moment dat dat kleine, glibberige maar o zo extreem mooie meisje op mijn buik neergelegd werd was ik vervuld met liefde en blijdschap! WOW! Gewoonweg wow!
De bevalling was op het persen na super snel gegaan, ons dochtertje is helemaal gezond en ik ben er ook vrij ongeschonden uitgekomen. De kraamzorg die de verloskundige ondersteunde tijdens mijn bevalling was stomverbaasd hoe makkelijk en snel ik al weer alles kon en deed na een verfrissende douche. Ik voelde mij ook echt niet slecht. Ik kon maar 1 ding en dat was STRALEN. Ik ben gewoon mama geworden deze dag. Ik had ons mooie meisje in mijn handen gehad, kusjes gegeven en al heel veel geknuffeld. Ze had al aan mijn borst gedronken en sliep al heel tevreden bij papa in de sterke en warme armen daarna.
Ik was (en ben nog steeds) zo verliefd! Ze is prachtig! Ze is lief! Ze is zo ontzettend tevreden. Ze is zo van ONS!!
We zijn trots! Nu al de 4e dag op rij helemaal in de wolken.
4 Oktober, een dag die we nooit zullen vergeten. Waar we het nu nog veelvuldig met elkaar over hebben. We zijn nog steeds aan het nabespreken. Het maakt zoveel indruk!
Ik heb zolang naar dit moment uitgekeken en het is precies zoals ik gehoopt had. Machtig mooi!!
We zijn papa en mama! Van het mooiste en liefste meisje!
Welkom lief grietje. Wat heerlijk om je nu eindelijk in onze armen te hebben!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je