{{ message.message }}
{{ button.text }}

Alles over biologisch eten (voor het hele gezin)

teeds meer mensen kiezen bewust voor biologisch eten. Het is lekker, divers, puur en zonder ongezonde toevoegingen, maar wat is biologisch nu eigenlijk?

Afbeelding blog 'Alles over biologisch eten (voor het hele gezin)'

Steeds meer mensen kiezen bewust voor biologisch eten. Het is lekker, divers, puur en zonder ongezonde toevoegingen, maar wat is biologisch nu eigenlijk?

Biologisch is de verzamelnaam van biologisch (ecologisch) en biologisch-dynamisch. Er zijn bijvoorbeeld speciale boerderijen/veehouders die hun dieren op een meer natuurlijke en rustigere manier laten opgroeien. Zij gebruiken ook geen bestrijdingsmiddelen en antibiotica.

Waarom biologisch?

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om biologisch te eten. Denk hierbij aan: beter voor de gezondheid, lekkerder van smaak, milieuvriendelijker of diervriendelijker. Wist je trouwens dat moeders die biologisch eten meer CLA (gezonde vetzuren) in hun lichaam hebben en dit, als ze borstvoeding geven, ook in hun moedermelk zit? Dubbel voedzaam dus.

Welke biologische etenswaren zijn er verkrijgbaar en wat zijn de voordelen daarvan?

Tegenwoordig zijn er heel veel biologische producten verkrijgbaar. Zelfs kleding van biologisch katoen. Biologische etenswaren kunnen we indelen in verscheidene groepen.

  • Biologisch vlees: door speciale veehouderij bevat dit vlees geen groeihormonen en antibiotica. Er zijn al diverse soorten biologisch vlees te koop: varkensvlees, kip en rundvlees.
  • Biologisch brood: doordat dit brood op een lagere temperatuur wordt afgebakken bevat biologisch brood meer voedingsstoffen. Daarnaast zitten er geen hulpstoffen in.
  • Biologische zuivel: biologische zuivel bevat meer Omega-3 vetzuren. Dit is erg goed voor het immuunsysteem, waardoor het afweersysteem wordt verbeterd en de persoon beter beschermd wordt tegen ziektes. Zo is uit onderzoek gebleken dat kinderen die de eerste twee jaar van hun leven alleen maar biologische zuivel kregen, minder snel eczeem en allergieën kregen dan kinderen die reguliere zuivel kregen.
  • Biologische groenten: biologische groenten bevatten meer mineralen en vitamines.
  • Biologisch fruit: in biologisch fruit zitten in tegenstelling tot het reguliere fruit geen restanten van pesticiden.
  • Geschreven door mama Nienke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je