{{ message.message }}
{{ button.text }}

Allergoloog, KNO arts en school!

In ons leven gaat er geen maand voorbij zonder huisarts, ziekenhuis of school bezoek. We krijgen dan ook regelmatig te maken met uitslagen..

Afbeelding blog 'Allergoloog, KNO arts en school!'

De afgelopen week is een week geweest met vele uitslagen. Laten we bij de eerste uitslag beginnen, namelijk die van mijn jongste zoon. We moesten met hem naar de KNO arts om te kijken of de antibiotica kuur die hij gedurende 4 weken gehad heeft, voldoende effect heeft gehad. Zijn oren waren namelijk chronisch ontstoken, waardoor hij enorm veel klachten had. Zou de antibiotica voldoende effect hebben gehad dan was het voor nu goed, zo niet, dan zou hij een operatie krijgen waarbij zijn oren volledig gereinigd zouden worden.

Vorige week was dan de afspraak, ik had er niet heel erg veel vertrouwen in, omdat mijn krummeltje weinig leek te horen de afgelopen tijd. Uiteraard heeft dit ook te maken met zijn leeftijd, maar dit was het niet alleen. Sommige dingen leek hij gewoon niet helemaal mee te krijgen. De eerste vraag was uiteraard: “hoe gaat het”. De arts zag blijkbaar al mijn twijfelende blik en zei gelijk dat moeders het vaak bij het juiste eind hebben. Daarna ging hij de oortjes van mijn zoon bekijken. Daaruit bleek dat de ontsteking duidelijk minder was, maar bleek ook dat hij zijn buisje aan één kant alweer verloren was. Tja, dat kon inderdaad heel goed zijn gehoorverlies verklaren. Houd jij je hand maar eens op één van je oren, dan zal je merken dat je inderdaad minder hoort.

Goed, wat is dan het plan? We gaan nogmaals buisjes plaatsen, maar dan andere buisjes. Grotere buisjes die ook langer blijven zitten. Tevens wordt zijn neusamandel nogmaals (?) geknipt. Dat laatste daar kwam ik overigens pas achter toen ik bij de pré operatief zat. Maar goed, nogmaals nieuwe buisjes en nu maar hopen dat het dan gedaan is met de ellende!

Op naar uitslag nummer 2, of nou ja uitslag, mijn oudste zoon had voor het eerst zijn rapport gekregen. Een prachtige rapport waar hij echt gigantisch trots op mag zijn. Het is een mannetje met extreme faalangst, maar tevens met een behoorlijke voorsprong en hoog IQ. Zijn faalangst zit hem erg dwars, maar toch weet hij het op school allemaal wel te laten zien en dat vind ik echt geweldig!

Gisteravond hadden we een 10 minuten gesprek, een gesprek waar ik uiteindelijk toch alleen naartoe ben gegaan. Achteraf gezien heb ik daar absoluut geen spijt van. Het was fijn (kort) gesprek, waar we het rapport hebben besproken en wat opvallende zaken in de klas, maar geen gesprek waar mijn man ook persé bij aanwezig had moeten zijn.

Nu wachten we nog op één uitslag die hopelijk ook nog deze week komen gaat. Mijn oudste zoon heeft een tijdje terug een allergietest gehad, waar duidelijk een aantal allergieen naar voren kwamen. Onder andere een pinda allergie. Nu schijnt het zo te zijn dat je een gevaarlijke variant en een niet gevaarlijke variant hebt van een pinda allergie. Dus eentje die op zichzelf staat en een kruisallergie. Dat laatste heeft dan weer te maken met hooikoorts en zou in ons geval wel logisch zijn. Mijn zoon heeft namelijk erg last van hooikoorts, dus dat zou wel aannemelijk zijn. Toch hebben we aanvullend bloedonderzoek laten doen om te testen welke variant het is, want is het toch de gevaarlijke variant, dan moet hij met een epipen op zak de wereld door….

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je