{{ message.message }}
{{ button.text }}

All over again; De Eerste Verjaardag van je kindje

De eerste verjaardag komt eraan! Iedereen opgelet! Here we go again; na 13 jaar opnieuw een eerste verjaardag vieren: Wat is er veranderd??

Afbeelding blog 'All over again; De Eerste Verjaardag van je kindje' Achtergrond blur afbeelding

OOOO MY GODDDD! Waar ben ik aan begonnen? Die gedachte MOET iedere moeder weleens hebben? Toch? Volkomen normaal... De eerste verjaardag van je spruit, dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Zo ook in Huize Sjerp. En wij hebben genoeg ervaring met al twee grote knullen van 12 en 13, dus dat doen wij natuurlijk wel even! Nou jaaaa, wij... uhmm..ik natuurlijk...Ja want verjaardagen dat betekend; uitnodigingen, versieringen en alle toeters en bellen die daarbij komen kijken dus dat is echt een 'mama-dingetje' aldus Papa.

Oke , goed, een 'mama-dingetje' dus. We hebben nog vier weken dus tijd zat! Eerst even bijkomen van de super gezellige maar o zo drukke Sint-viering bij ons thuis. 

Maar daar komen de eerste appjes al binnen; "Hi! Hoe gaat het daar? Weet je al wanneer je Noël Jae zijn eerste verjaardag viert?", "Hi, kun je laten weten wanneer Noël Jae zijn feesje is? In verband met de planning van mn rooster, ik hoor het wel! Groetjes...", "Hoi Hoi! Wat wil je doen met die kleine zijn verjaardag? vier je het op de dag zelf?", "Hiiiiii Alles goed daar?? Hoe is het met die kleine? Weet je al wat je wilt hebben voor hem met zn verjaardag? Hij heeft al zo veel gehad met Sint en dan komt Kerst straks eerst nog.." Ja! Precies! In dat laatste appje kon ik me nog wat indenken; Kerst komt eerst nog... Ik weet NU dan toch nog niet wanneer ik die kleine zn verjaardag vier?!?  Nou gezien alle vragen zou dat wel zo moeten zijn geloof ik...

Hallooo ik heb nog 4 weken hoor.

Okeejjj nou even overleggen over de datum dan maar, en het tijdstip s'middags of s'avonds oja en dan ook meteen maar het Thema. Thema?? Ja Thema, dat hoort tegenwoordig he! Een thema... En dan bedoel je dus tegenwoordig niet meer alleen de taart, maar ook de bijpassende cupcakes, slingers, bordjes, bekertjes, bestek, servetjes en natuurlijk de bedankjes voor de gasten, bedankjes voor de kinderen die zijn geweest, allemaal in de zelfde Thema kleuren.. Oh en het eten moet besteld worden, en de meeneembakjes voor wat over is mee te geven. En de Cake-smash shoot moet nog worden geboekt! OOOhh en de taart zit al wel in mijn hoofd, maar hij moet natuurlijk wel gemaakt worden, en laat dat nou natuurlijk niet mijn sterkste kant zijn, dus nog even een goede taartenbakker zoeken want de bakker op de hoek van toen de jongens klein waren zit er natuurlijk allang niet meer... En dan dus de taart bespreken, uitnodigingen bedenken en vooral niet vergeten een afvinklijstje te maken want anders vergeet ik vast van alles... Kerst komt tenslotte ook eerst nog....maar ik heb nog een kleine 4 weken.

Jeetje waar ben ik aan begonnen?? Iedereen waarschuwde me al hoor; nog een kleintje?? Jullie zijn al zwaar uit de luiers, bijna weer onafhankelijk, kun je lekker op vakantie enzo! Ja maar wij houden van kinderen, een groot gezin die er, als het tragische verlies van onze dochter er niet tussen had gekomen, ook zeker had gekomen. Het houdt je jong vinden we! Vonden we toen.. vinden we nu nog.. soms... haha.

Maar goed daar loop ik dan door de feestwinkel, met kleurstaaltjes want het moet wel passen allemaal natuurlijk, zoekend naar alles wat te maken heeft met Nijntje, LET OP, in Turkooise wel te verstaan, want dat blauw rood geel vind ik spuuglelijk en babyblauw vind ik ook niks, dus het moet turkooise, net als mn babyshower! (MIJN ARME ZUS WAT HEB IK HAAR AANGEDAAN??) Mijn lijstje wordt afgewerkt, tussendoor nog even kerstboodschappen want dat komt eerst! Twee lijstjes dus. Waar laat ik al die spullen?? Ik ben beland van de 'even-bijkomen-van-Sinterklaas-modus', midden in de 'eerste-verjaardag-van-Noël Jae-modus'. En daarbij sla ik de 'Kerst-shop-en-boodschappen-modus' volledig over, dat moet maar tussendoor. Jaaaa want zo'n eerste verjaardag dat is niet niks! Alles moet tegenwoordig in de overtreffende trap geloof ik, ik wordt doodgegooid met alle feestjes van vriendinnen, de een nog uitgebreider dan de ander, compleet met hele optredens van Michael Jackson look-a-likes...

Dus ja, zoals het vroeger ging, das voorgoed verleden tijd. Taart van de Bas en gezellig monopolieën kan echt niet meer. Tenzij je daartoe gedwongen wordt uiteraard (shout-out naar alle bijstandsmama's die met het minste toch altijd het beste voor hun kids weten te creëren) Neee Anno 2016 moet het knallen, het komt tenslotte op Facebook en iedereen moet wel zien hoeveel je van je kroost houd, wat je er tegenwoordig ook voor over moet hebben! Mijn gedachten dwalen af naar vroeger... Toen was geluk nog zo gewoon, zo goedkoop. Met weemoed denk ik terug aan mijn oudste zijn eerste verjaardag. Aan de bedankjes had ik veel aandacht besteed, maar dat was het wel zo'n beetje. We hadden een taart met van die plastic Winnie the Pooh dingetjes erop, zoals ze vroeger bij de bakker waren, met echte marsepein...mmmmmm... Oja, ik liep door de feestwinkel, Thema Nijntje.

 De ideeen in mn hoofd worden stap voor stap concreter. Bijna alles van mn eerste lijstje is in the pocket. Over twee dagen is het Kerst, Shit! De cadeaus!! Ik WIST wel dat ik iets zou vergeten.....!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je