{{ message.message }}
{{ button.text }}

​Al twee jaar vader en hij weet het zelf niet.

Dit is de eerste keer dat ik dit hard op zeg/typ: de vader van mijn kind, weet niet dat hij vader is.

Afbeelding blog '​Al twee jaar vader en hij weet het zelf niet.'

Even voorstellen: ik ben Myrthe. 40 jaar en alleenstaande moeder van Kim. Zij is mijn alles. Mijn wereld. Twee jaar geleden was ik nog een drukke full-time werkende vrouw met natuurlijk een kinderwens, maar de prins op het witte paard was nog niet langs komen rijden.

Op mijn 38e verjaardag, hakte ik de knoop door. Ik moest en zal zwanger worden. Na alle opties bekeken te hebben, vond ik alles mega duur. Donor was een gedoe en adoptie ook. Ik wilde een kind van mijzelf voordat het te laat was.

Dus op een koude zaterdagavond ben ik wezen stappen met een vriendin. De hele dag ben ik door vraagstukken heen wezen bladeren over donor en adoptie. Mijn hoofd was vol. Na een aantal drankjes voelde ik mij al licht worden, maar ik had het even nodig. En daar was hij..

Roger was een oud-collega van mij van mijn vorige baan. Het was zo’n lieve man. Knap ook! Hij vertelde mij dat hij pas was gescheiden van zijn vrouw. We hadden uren lang gepraat en gelachen. Uiteindelijk is hij mee naar mijn huis gegaan. Toen zijn wij uiteindelijk bij elkaar in bed beland..

De volgende ochtend was hij lief en had een ontbijtje gemaakt. Maar ik voelde niks. Helemaal niks. Nadat ik hem gedag had gezegd, ben ik mij klaar gaan maken voor een dagje films kijken.

Drie weken later voelde ik mij niet lekker. Erg misselijk, geen honger. Ik dacht dat het een soort virus was en ging naar de dokter. Wat bleek? Ik was zwanger! Ik kon mijn geluk niet op! Maar toen kwam er maar één ding in mijn hoofd: Roger.

Na lang nadenken, heb ik toch besloten om hem niets te vertellen. Ik wilde mijn kind voor mij alleen. Ik weet dat het egoïstisch is, maar Roger heeft al 3 kinderen. Ik had geen zin in een gedeeld ouderschap. Mijn kind hoort bij mij.

Dus nu na twee jaar begin ik toch echt te twijfelen.. Niemand die het weet. Mijn familie denkt dat ik het hem verteld heb, en dat hij er niks mee te maken wilt hebben.

Ik weet niet wat ik moet doen nu.. Ik wil zijn leven ook niet veranderen, maar hij móét het eigenlijk wel weten. Maar ik durf/wil niet.

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je