{{ message.message }}
{{ button.text }}

Al 12 weken mama en papa

Anderhalve maand geleden alweer, de laatste blog. Ik moet mij schamen! Maar er is zoveel gebeurd, op een positieve manier! We genieten volop

Afbeelding blog 'Al 12 weken mama en papa' Achtergrond blur afbeelding

Op 13 november schreef ik nog over die zure appel. Nou ik kan wel melden dat die ondertussen super zoet is geworden! Ons dametje is ondertussen de 12 weken voorbij en over precies een weekje tikt ze de 3 maanden aan. De tijd vliegt en al helemaal nu we een super tevreden meisje hebben.
Nu we volledig gewend zijn aan de nutramigen puramino voeding en dat helemaal in haar systeem zit hebben we een heel ander kindje.
Ik weet dat het makkelijk gezegd is als je middenin een groot drama zit maar lieve mama's in dezelfde situatie, wanhoop niet!! Ik deed dat wel maar had gelukkig een man aan mijn zijde die beter kon relativeren. Die mij vertelde dat ik niet zo ver vooruit moest kijken en er vertrouwen in moest hebben.
En hij had gelijk. We zijn nu een kleine 6 weken verder en in plaats van onrust en nauwelijks slapen hebben we nu een dochtertje die heerlijk slaapt (ook overdag!!) en meer lacht dan wat anders. Dat grietje vind werkelijk waar alles grappig en leuk. Slechte zin kunnen wij als ouders nauwelijks nog hebben als we tegen haar snoetje mogen aankijken. En als haar mama en papa zijnde hebben we die eer elke dag weer. De hele dag door!
Tot voor kort sliep ze nog bij ons in bed. Jaja, niet veilig bladiebla...maar geloof mij dat we alle veiligheidsvoorschriften in acht hebben genomen en ze geen gevaar liep. Tussen onze kussens in liggen met haar eigen dekens konden we haar meteen de hulp en troost bieden die zij nodig had. Daardoor sliep niet alleen zij maar wij ook nog enigzins toen het nog drama was.
Nu de puramino zijn werk doet en we echt een gezond en vrolijk dochtertje hebben is ze weer terug verhuisd naar haar eigen wiegje. Ze kan nu doorslapen en slaapt ook echt goed. Ze valt zelf in slaap en heeft ons daar gelukkig niet bij nodig.
Dus het werd wel weer eens tijd om ons bed weer terug te 'claimen'. ;-)
Hoewel het heerlijk was om haar zo dichtbij mij te hebben moet ik eerlijk bekennen dat het ook weer heerlijk was om mijn man weer aan te kunnen raken zonder een extra bedje tussen ons in. Lekker tegen elkaar aanliggen.
En zij ligt immers nog steeds naast mij. Alleen nu in haar wiegje en aan mijn andere kant.
En ze doet het GOED! Ik wist natuurlijk niet hoe ze zou reageren als ze ineens terug zou moeten naar haar eigen wieg. Maar het maakt haar niks uit. We zijn zo trots!
Vanmiddag staat (na bijna 6 weken) een controle bij de kinderarts gepland. Ik ben echt zo benieuwd hoeveel ze nu weegt en hoe groot ze is. Ze is zo enorm gegroeid. Zit nu al in maatje 62. We kunnen wel stellen dat ze goed eet.
Ja, het was een hele reis. Met de nodige stress en tranen. Maar wat waren we er op tijd bij en wat hebben zowel de huisarts alswel de kinderarts goed gereageerd. Je hoort wel eens andere verhalen.
Wij hebben nu het grote geluk dat we VOOR de 3 maanden al tot de oplossing zijn gekomen. Waar anderen vaak een jaar die ellende moeten doorlopen.
Ons meisje kan nu, als de vrolijke tante die ze is, op een fijne manier opgroeien. En we hopen heel hard dat zij, net als haar neefje die hetzelfde probleem had, over die allergie heen groeit. We gaan het vanzelf mee maken!
We genieten in ieder geval volop van haar, van het ouderschap. Het is zo'n grote eer. Het is zo bijzonder! En ik hoop dat zij net zo blij is met ons als wij met haar! Maar als ik elke ochtend, middag en avond die grote grijns op haar gezicht zie dan moet dat haast toch wel! ^_^

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je