{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ademhalen ademhalen 35

​Ik stop met lachen als ik zie dat Thomas me boos aankijkt. Dit was niet de reactie die ik verwacht had.

'waar was je Eva duurt het twee uur lang voordat je weer terug komt'? vraagt Thomas boos. Ja het heeft inderdaad lang geduurd omdat ik ook buiten wat gegeten heb. İk was zo opgelucht dat ik het moest vieren, mezelf trakteren op iets lekkers. 'als je meegekomen was wist je waar ik ben geweest Thom' zeg ik kribbig terug. 'laat zien Eva' Zegt Thomas. İk weet niet waar hij het over heeft, hij ziet het aan m'n gezicht en trekt me mee naar de slaapkamer ik moet oppassen dat ik niet val op de trap. Mandy zie ik nieuwsgierig naar ons kijken, wat een trut. 'laat zien dat je ongesteld bent' zegt Thomas ik weet niet wat ik moet doen of moet zeggen. Eigenlijk moet ik erom lachen, 'Thom geloof me dit wil je niet zien' :zeg ik zo kalm mogelijk. 'Eva laat zien ik wil het niet weer vragen, als je zwanger bent moet je het zeggen zoiets kan je niet geheim houden'. İk voel de tranen komen hoe kan hij dat denken. Mijn schouders zakken en ik geef het op. Wat ik ook zal zeggen hij gaat me toch niet geloven. Ik trek m'n broek naar beneden en dan m'n onderbroek, hij kijkt en als hij ziet dat ik bloed trekt hij een vies gezicht. Zonder wat te zeggen verlaat hij de kamer.

Wat voel ik me beledigt, hoe hij me steeds kleineerd. Waarom gelooft hij me niet. Nooit heb ik tegen hem gelogen, altijd was hij degene die vreemd is gegaan. Hij wou graag zien of ik echt ongesteld ben geworden en daarna trekt hij een vies gezicht. Beneden hoor ik Thomas kletsen met haar moeder. İk moet naar beneden om ruzies te vermijden. İk trek wat makkelijks aan en ga met moeite naar beneden.

'Hoi Eva wil je even thee maken. Ik heb nog niks gegeten' :zegt Mandy. İk glimlach naar haar en zonder wat te zeggen ga ik naar de keuken. İk zet de waterkoker aan en wacht geduldig dat het water kookt. Ze kon wel vragen hoe het bij de dokter was. Het lijkt wel alsof ik hun slaaf ben! Hoe meer ik ze leer kennen hoe meer ik ze ook begin te haten. Wat je met vriendelijkheid kan bereiken! Toch ben ik van plan om niks te zeggen, ik ga het goede voorbeeld laten zien. Kunnen ze wat van me leren.

Thomas is naar zijn werk gegaan en Mandy maakt zichzelf op om te gaan winkelen 'weet je zeker dat je niet meekomt' . Zegt ze zonder naar mij te kijken. 'ik heb last van buikpijn Mandy andere keer' :zeg ik peinzend. Ze haalt haar schouders op en gaat weg, als ik de deur hoor dicht vallen kan ik ontspannen. Wat een rust! İk start eerst mijn laptop om m'n mails te checken. Ondertussen pak ik wat te drinken en een kruik voor de buikpijn. Nadat ik ingelogd ben heb ik paar mails die me uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Van blijdschap bel ik Thomas op maar hij neemt niet op. İk noteer waar en wanneer ik een afspraak heb en met een goed gevoel val ik in slaap.

'wakker worden prinses ik heb honger' :zegt Thomas. İk knipper paar keer en merk dat ik in slaap ben gevallen. 'Sorry Thom dat word pizza eten vandaag, ik ben ziek kan echt geen eten maken'. Thomas zucht: 'wat heb je heel de dag gedaan waar is mama.' ik kijk naar de klok ze is al ongeveer 4 uur weg. 'als je haar even wilt bellen ze zou gaan winkelen'. Zeg ik. Thomas belt haar maar ze neemt niet op. ‘maak een omelet ik ga geen geld uitgeven aan pizza’ :zegt Thomas. Zonder commentaar te geven maak ik wat klaar.

Mandy is er nog steeds niet en heeft ook niet gebeld, ik wil de tafel opruimen maar Thomas houdt me tegen en zegt: ‘ga maar naar de woonkamer even uitrusten ik ruim het wel op en maak thee voor je’. İk kijk hem dankbaar aan en geef hem een kus hij geeft me een duwtje naar de woonkamer en samen moeten we er om lachen.

Dit is hoe wij waren, Thomas is gewoon te druk met werk vandaar dat hij zo agressief kan zijn. İk probeer de stemmetje in me te negeren. Thomas komt binnen met thee. ‘mama neemt niet op heeft ze nog wat anders gezegd’ zegt Thomas. ‘nee alleen of ik wil mee winkelen omdat ik last had van krampen heb ik nee gezegd’. Thomas knikt en ziet er afwezig uit. ‘Thom ze is geen klein kind ze is waarschijnlijk met haar vriendinnen’ zeg ik lachend en houd zijn hand vast. Hij staat op en loopt heen en weer, dan draait hij zich naar mij om ‘het is jouw schuld waarom ben je niet met haar meegegaan, wat moest je zo nodig thuis alleen doen’? 

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
Login

Account aanmaken