{{ message.message }}
{{ button.text }}

Abby in ziekenhuis operatie

over de operatie van me kleine meid aan der neusamandelen , ervoor,tijdens en stukje na

Afbeelding blog 'Abby in ziekenhuis operatie' Achtergrond blur afbeelding

het is alweer even geleden maar kreeg voor Abby van de logopedie om toch even naar de arts te gaan voor haar oren, om zeker te weten of ze goed waren of niet.

De huisarts vond toch even noodzakelijk om naar de kno door te verwijzen..hij zag dat troebel was. De week erna waren we dan in Breda Langedijk bij de kno. Der oren waren goed en haar keel amandelen waren wat vergroot maar was niet zo erg dat ze eruit moesten. Haar neus werd ook bekeken en ze haalde er gelijk iemand bij, bleek dat de neusamandelen wel erg extreem groot waren en moesten er gauw uit. Hup konden meteen door naar het bloedprikken en afspraak maken voor de operatie. Eerst werd bloed geprik. Dit zou de eerste keer zijn voor Abby. Onderweg erheen zat ik maar in me hoofd te hopen van laat haar asjeblieft heel makkelijk te prikken zijn! en niet zoals bij mij!!. Eenmaal daar waren we erg snel aan de beurt. Abby bij mij op de schoot, ze vond allemaal wel best, eenmaal toen ze begonnen vond abby het nog steeds best, zo vond erg interessant. Helaas was ze toch ook moeilijk te prikken duurde 10 mn en kwamen 3 mensen aan te pas die het probeerde. als laatste kwam degene die de echt eigenlijk die oude rot in het vak was van de bloedbank en had binnen 2 mn de ader en was het zo klaar, En abby zat maar en vond allemaal wel best! Kanjer!! erna mocht ze een mooi cadeautje uitkiezen.. een wuppie koos ze uit :) erna alles gepland en geregeld, maandje later was het zo ver. (eigenlijk 2 weken later maar voor de operatie waarvoor ze nuchter moest zijn had ze voor vertrek stiekem een gevulde koek gejat uit de kast en gegeten)

We moesten vroeg ons bedje uit want om 0700 moesten we er al zijn, Eenmaal daar waren we een kwartier te vroeg en moesten we nog even wachten tot we naar de kinderunit mochten, met haar grote knuffel in haar handen die we samen hadden uitgekozen, ze mocht er immer 1 meenemen....ook gelijk de grootste...bijna groter als haar haha. Abby was reuze nieuwsgierig naar de andere kindjes en hun knuffels. Dit vond ze nog allemaal prachtig op de een of andere manier. Samen liepen we om 7 uur naar de kinderunit met de hele groep. Eenmaal daar werden we verdeeld over kamer in groepjes. Abby kwam met nog een kindje van 5 en nog ouderen een van 12 en de ander 16 geloof ik. ze was de jongste met 3,5 jaar. eerst allemaal vragen gehad en info. ook kreeg ik een zetpil voor abby en mocht abby al omkleden. Abby gelijk omgekleed maar dit vond ze absoluut niet leuk.

ze heeft erna nog even lekker gespeeld. En ik maar even nagevraagd wanneer ze de zetpil moest dit kwamen ze immer doen maar nee...hadden ze niet gemeld. inbrengen van deze pil was een ramp het was een van 500 mg dus best een joekel voor zon kleintje is. van 240 is al een ramp met erin doen. ze schreeuwde de kamer bij elkaar. Na 3 pogingen was het dan gelukt en kon ze heerlijk nog even spelen. Ze werd vriendinentjes met het 5 jarig meisje en speelde lekker saampjes. 

Erna kregen de kleintjes nouja 2 kleintjes en 2 pubers de uitleg van wat er ging gebeuren. Abby bleek de enige waarvoor het echt de eerste keer was. en omdat ze flink achterliep met begrijpen snapte ze er niks van...ze geen alleen de kapjes van de narcose bij elkaar ''sparen'' en had ze tijdens de uitleg bijzich.

op een gegeven moment mochten Abby en het meisje van 5 in bed..naja moesten. bed rekken ophoog en een verdieping hoger. daar werden de bedden in de gang geparkeerd en mochten ze eruit en nog even spelen tot het zover was. nog helemaal niet bewust van wat er ging komen. wij moesten pakken aan en een mutsje. en mocht mee. Er was nog een jonger meisje voor ons en erna mocht abby...het ging op leeftijd. eigenlijk wel fijn, want mama was bloednerveus en vond helemaal niks!. toen mocht ze mee, ze vond al helemaal niks want ze wou blijven spelen met der vriendinnetje. eenmaal op de gang ging het wel met der tot we de kamer inkwamen. Ze vertrouwde er niks meer van. op bed zitten ging goed en liggen. totdat die nare kap kwam!...duurde wat langer net de narcose en abby was in hele erge paniek..met 4 man der rustig proberen te liggen laten en kalmeren.. en stjaaa mama ook aan de jank.. was zo zielig om te zien...mijn moeder hart stroomde eventjes over. sta je daar als mama van 23..zusters zeiden nog tegen haar zie je mama vind ook eng, niet alleen jij. nog even een dikke kus gegeven toen ze al ver sliep,  toen sliep ze eindelijk en moest ik wachten om de hoek weer in een hoekje...wat duurde die 20 mn lang! gelukkig kwam toen de arts en vertelde dat goed ging, maar dat ze via infuus nog wel even narcose had gehad omdat wat lastig/minder ging. hij liep weer weg en paar mn later hoorde ik de welbekende schreeuw en gehuil...abby was wakker! nog meer in paniek zo klonk het als voorheen. even later mocht ik er ook bij.

toen mocht ik ook eindelijk naar de uitslaapkamer, arm meisje aan kabeltjes en infuusje, gezichtje aan een kans door bloedneus vol bloed, zon klein hoopje eigenlijk wat daar ligt, toen ze eenmaal wat wakkerder was mocht ze heerlijk bij mij op schoot..iets wat ze normaal noot doet..niet zo stil liggend. kort erna kwam haar vriendinnetje ook, en toen ze eenmaal echt wakker waren weer lekker terug naar de kinderunit. pas na 1,5 uur erna kon ze pas der ijsje eten en werd ze weer helemaal wat meer zichzelf. gelukkig is het achter de rug, ze heeft nog een week met bloedneusje gelopen, en erna de week ziek geweest, maar erna ook weer lekker naar school en lekker de oude.

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je