{{ message.message }}
{{ button.text }}

9 leukste uitjes met kinderen in Noord-Holland

Afbeelding blog '9 leukste uitjes met kinderen in Noord-Holland'

Ben je op zoek naar een leuk uitje met je kinderen in de mooie provincie Noord-Holland, maar weet je niet waar je moet zoeken? Wij verzamelden 9 leuke uitjes met kinderen in Noord-Holland !

1. Sprookjeswonderland

Met stip op nummer één voor de kleintjes staat het Sprookjeswonderland. Deze mini Efteling is zeer geschikt voor dreumesen, peuters en kleuters en vind je in de kop van Noord-Holland in Enkhuizen. Grote attracties vind je er niet, maar wel een prachtig sprookjesbos en heerlijk vermaak voor je kind. Voor de kosten hoef je het eveneens niet te laten, voor de prijs van één Eftelingkaartje kun je met z’n drietjes naar Sprookjeswonderland! Lees meer over Sprookjeswonderland.

2. Zuiderzeemuseum

Eveneens in Enkhuizen bevindt zich het Zuiderzeemuseum. Een schitterend openluchtmuseum waar de geschiedenis van de vroegere Zuiderzee tot leven komt. Een typisch Zuiderzeestadje zoals dat er vroeger uit heeft gezien is hier nagebouwd. Ga eens op bezoek in het ouderwetse snoepwinkeltje, bekijk de ouderwetse apotheek, bezoek de klompenmakerij en leer van alles over de waterwerken. Leuk en educatief! Op de website van het Zuiderzeemuseum vind je meer informatie over de actuele activiteiten.

3. Speeltuin De Holle Bolle Boom

Speeltuin De Holle Bolle Boom is een uitje waarbij het niet uitmaakt wat voor weer het buiten is. Je kunt er naar hartelust spelen, binnen én buiten en zelfs zwemmen. Deze speeltuin bestaat uit de Holle Bolle Binnen, Holle Bolle Buiten en Holle Bolle Plons. Gegarandeerd een hele dag pret voor het hele gezin! Deze speeltuin vind je in Tuitjenhoorn, een plaatsje tussen Alkmaar en Schagen in. Meer informatie over de speeltuin vind je op de website van Speeltuin De Holle Bolle Boom.

4. Speelpark Oud Valkeveen

Nog een prachtige speeltuin annex mini attractiepark waar jullie je zeker een hele dag kunnen vermaken is Speelpark Oud Valkeveen in Naarden. Voor slecht weer is er een binnenspeeltuin, maar het meeste van Oud Valkeveen vind je buiten en dat is dan ook zeker de moeite waard. Je vindt er echte botsautootjes waar je met je kleintje veilig in kunt, een mini achtbaan (die natuurlijk niet over de kop gaat!), draaimolens, een trampolineveld, de blauwe vulkaan om op te klimmen, waterfietsen, een gigantische zandbak met speeltoestellen en nog heel veel meer. Er is aan één kant van het park zelfs een strand aan een prachtige plas waar je lekker kunt liggen, spelen en in het water poedelen. Op de website van Speelpark Oud Valkeveen vind je meer informatie.

5. Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Voor iets oudere kinderen vind je in Hilversum het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Experience. Ook voor jou als ouder hartstikke leuk! Je vindt er alles wat ooit op de televisie of de radio is geweest en voor de kinderen is er van alles te beleven in dit super interactieve museum. Op de website van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid vind je meer informatie over actuele tentoonstellingen en activiteiten.

6. Amsterdam

In het rijtje leuke uitstapjes in Noord-Holland mogen de uitjes van ‘s lands hoofdstad Amsterdam natuurlijk niet ontbreken. In Amsterdam vind je natuurlijk de dierentuin Artis, maar ook de Hortus Botanicus, het Rijksmuseum, het Scheepvaartmuseum, het Tropenmuseum en het Nemo Science Museum. Vooral deze laatste is een ware hit bij kinderen in de basisschoolleeftijd. Wat is er nu leuker dan zelf je proefjes mogen doen en allerlei waanzinnige dingen te ontdekken en zelf uit te mogen proberen!

7. Muiderslot

Altijd al eens een kasteel willen bezoeken? Pak je kans en bezoek het prachtige Muiderslot in het eveneens prachtige stadje Muiden. Regelmatig worden hier speciale activiteiten voor gezinnen & kinderen georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld een echte valkenier in actie zien of een ridderspeurtocht doen!

8. Amsterdam Dungeon

Is jouw kind 10 jaar of ouder en ben je op zoek naar een wat stoerder uitje? Bezoek dan de Amsterdam Dungeon! Wat daar precies gebeurd gaan we niet verklappen…..maar spannend is het zeker….. Kijk op op de website van Amsterdam Dungeon of je het wel aandurft…!

9. Schiphol

Misschien komt het niet in je op, maar je kinderen vinden een bezoekje aan onze luchthaven Schiphol vaak hartstikke leuk! Bekijk samen met je kleine wereldreiziger de vliegtuigen op het terras of langs een van de spottersplaatsen en doe net alsof je op vakantie gaat. Op het terras van Schiphol staat zelfs een echt vliegtuig waar je in mag!

We hopen je hierbij wat inspiratie te hebben gegeven en wensen je veel plezier in het mooie Noord-Holland!

Heb jij nog een tip voor een leuk uitje met je kind in Noord-Holland? Geef je reactie hieronder.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je