{{ message.message }}
{{ button.text }}

6x vragen aan Dafne Schippers!

​Wat leuk!!! Wij mochten 6 vragen stellen aan Dafne Schippers! Wat we vroegen?! Check hier:

Dafne Schippers

Deze powervrouw kennen we natuurlijk als wereldkampioen sprint en zilveren medaillewinnares op de Olympische spelen! Naast sport, richt Dafne zich ook op voeding. Kijk, dat is leuk! Wij van de redactie stelden haar een aantal sport- en voedingsvragen...

 1. Simone: Was het als kind al je droom om (top)sporter te worden?
  ''Als kind doe je vooral dingen die je heel erg leuk vindt zonder heel bewust bezig te zijn met je toekomst. Ik heb vanaf het begin vooral heel veel plezier gehad in atletiek. En natuurlijk helpt het mee dat het vanaf het begin ook erg goed ging, dat motiveert. De groei in prestaties is iets wat gebeurt zonder bewust bezig te zijn met waar het eindigt.''

 2. Tina: Op welke prestatie uit je sportcarrière ben je het meest trots? En wat was rondom deze periode jouw ‘superfood’?
  ''Er zijn inmiddels behoorlijk wat prestaties waar ik trots op ben haha. Ik denk dat de 200 meter op de Wereldkampioenschappen in Peking het meest speciaal is geweest. Ik was toen nog een outsider, maar won de gouden medaille, en liep een van de snelste tijden ooit, dat was wel heel uniek. Ook was het gaaf dat heel Nederland op z’n kop stond na die prestatie.’ ‘Mijn superfoods zijn helemaal niet zo ingewikkeld. Ik eet gewone basisvoedingsmiddelen zoals groente, fruit, noten en natuurlijk proteïnerijke producten zoals yoghurt en kwark. Proteïne heb ik als sporter nodig om mijn spieren te herstellen na de training.''

 3. Sophie: Dafne, weet jij wat je het beste kunt eten als je in de avond nog honger hebt? Nu neig ik snel naar een boterham, maar wellicht zijn er betere opties?
  ''Een boterham kan prima of bijvoorbeeld een handje noten. Maar als ik in training ben is het voor mij beter om ’s avonds proteïnerijk tussendoortje te eten zoals kwark. Zelf eet ik graag de magere kwark van Campina, de kokosvariant is mijn favoriet ;-). Door de proteïne kunnen mijn spieren ‘s nachts optimaal herstellen.''

 4. Marion: Ik heb super sportieve kinderen, wat kan ik ze na een pittige tenniswedstrijd het beste te eten geven?
  ''Na het sporten is het goed om vocht- en energieverlies aan te vullen. Het is daarbij niet altijd nodig om sportdrankjes te nemen. Water en wat fruit of een lekkere bruine boterham met kaas is dan prima. In het Dafne Likes kookboek staan bijvoorbeeld ook hele lekkere hartige wafels. Daar maak je je kinderen na een wedstrijd vast heel blij mee!''

 5. Tina: Wat is volgens jou de ultieme, makkelijke, snelle én gezonde maaltijd voor als je 's avonds haast hebt?
  ''Als ik weinig tijd heb om te koken eet ik heel graag falafel wraps. Dat zijn volkoren wraps, vol met rauwe groente en falafelbaletjes. Deze kan je bijvoorbeeld al een dag van tevoren maken maar ik koop ook regelmatig de biologische variant in de supermarkt. Super gezond en snel klaar!''

 6. Sophie: Wat is jouw gouden tip voor een lekker, maar vooral gezond tussendoortje waar je je vingers bij aflikt?
  ''Mijn favoriete tussendoortje is absoluut bananenbrood, het liefst lekker smeuïg met bijvoorbeeld hazelnoten. Je kan op zondag een hele cake bakken en dan plakjes invriezen. Elke ochtend kan je dan een plak meenemen voor onderweg!''

Op 9 mei komt haar eerste kookboek uit: 'Dafne likes'. Dit kookboek staat vol met gezonde recepten en deze recepten worden aangevuld met persoonlijke achtergrondverhalen waardoor het boek een mooie inkijk biedt in haar dagelijks leven. Wij geven er binnenkort een paar weg op Mamaplaats dus stay tuned!

Tags

Breaking

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
Login

Account aanmaken