{{ message.message }}
{{ button.text }}

6x mijn mama musthaves.

musthaves die de "het-is-een-fase" momenten nét wat draaglijker maken.

Afbeelding blog '6x mijn mama musthaves.' Achtergrond blur afbeelding

"Even afkloppen" ik heb een dochter die al heel lang goed slaapt, waardoor ik (meestal) goed uitgerust wakker wordt en overdag dus wat meer waard ben. Maar met een dochter in de Peuterpubertijd ligt mijn energieniveau regelmatig ergens onder de vloer.

Terwijl ik dit schrijf ligt mijn peuterpuber trouwens languit op de vloer in de keuken want "ik WIL chocolaaaaa MAM!" zucht..

Musthaves die voor mij als moeder onmisbaar zijn.

1. Een ode aan mijn koffiezetapparaat. Inmiddels hét meest geliefde apparaat hier in huis en dat terwijl ik voorheen nooit koffiedronk ;). Als mama kun je heel erg dankbaar zijn voor dat kopje koffie (Of twee, of drie). Net na dat moment dat je peuterkind een flinke "puberbui" heeft gehad. of na een gebroken nacht, en je als een zombie op de overleefmodus naar beneden strompelt.

2. Een goed bed. Van slaap kan ik je helaas niet verzekeren, maar een goed bed is wel ontzettend prettig. Ook wanneer je weinig uren maakt rust je op een kwalitatief goed bed beter uit als op een simpel matras. Wij hebben een boxspring en persoonlijk kan ik niet zonder! 

3. chill outfit. Zo'n heerlijke te hoge loungebroek die je aantrekt nadat je moe thuis komt na een lange dag met daarbij 2 verschillende sokken, foute pantoffels en een veel te grote trui die je in beslag hebt genomen van manlief. De meeste moeders zullen begrijpen welke outfit ik bedoel. Het maakt dan ineens niet meer uit als je kindje na het eten met vieze vingertjes direct graag met mama wil knuffelen. Ga hier overigens niet de deur mee uit. Ik herhaal, niet de deur mee uit!.

4. Een hulplijn. je moeder, schoonmoeder, een goede vriendin, een tante of iemand anders die je kunt bellen zodra je echt met je handen in het haar zit. De hulplijn is goud waard! 

5. Me-time. Hoeveel uren je ook zou willen besteden met je kindje, momenten van me-time vind ik toch écht onmisbaar. Ik vind mezelf een gezelligere en leukere moeder als er ook momenten zijn dat ik dat even niet hoef te zijn. Dat ik met vrienden een filmpje pak, een wijntje (of twee, of drie) drink of iets anders gezelligs ga doen. Me- time met manlief vind ik ook erg belangrijk! Lekker samen uit eten, een hotelovernachting of een fijne wandeling langs de dijk en over het strand. Schakel de hulplijn van punt 4 in en je me-time is geregeld! 

6. Een tablet of ander apparaat. Waar je uitzending gemist/netflix of iets dergelijks op kunt kijken. Dat kan vaak pas wanneer je kindje op bed ligt, maar wat is het heerlijk om dan lekker op de bank te ploffen, verstand op nul en even niets-zeggende series of programma's te kijken. Hier kijk ik het liefst naar leuke programma's waar ik niet echt bij na hoef te denken zoals modern family. Aanrader! 

Wat zijn voor jou als moeder echte musthaves waar je niet zonder kunt? 

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je