{{ message.message }}
{{ button.text }}

60-- Daar moet op gedronken worden!

Van een leuke verrassing, naar een verhuizing naar een iets minder leuk bericht.

Afbeelding blog '60-- Daar moet op gedronken worden!'

De dagen met Jesse vliegen voorbij en iedere keer dat ik weer alleen slaap in wijk aan zee doet het zeer. We bellen, we appen we hebben continu contact. We missen elkaar ieder moment dat we elkaar niet zien.

Als ik me die avond bij de open haard heb gesetteld op de bank komt Jesse aan met een cadeautje. Ik ben gek op cadeautjes. Ik ben het type die in maart haar verlanglijstje al klaar heeft.. terwijl ik pas in september jarig ben. Jesse kijkt me aan met een grote glimlach. Ik maak het pakketje open en er zit een kaart in met de tekst ;welkom thuis. Welkom thuis? Het duurt even voor de boodschap bij me doordringt en Jesse verbreekt de stilte. "Wil je bij me komen wonen Nik? Dit huis is geen thuis zonder jou. Ik wil geen nacht meer alleen slapen. Ik wil iedere avond naast jou in slaap vallen en iedere ochtend naast jou wakker worden. Wil jij dat ook?" Even ben ik stil. Ja! Natuurlijk wil ik dat! Wauw! Daar hoef ik geen seconde over na te denken.. natuurlijk wil ik dat!

Jesse haalt de champagne uit de koelkast want dit is eem moment waar we op moeten proosten! We praten de hele avond. Over niets en over alles. Jesse is misschien nogal een losbol geweest de afgelopen jaren. Maar hij is nu toe om zichzelf te settelen. En ik? Ik kijk uit naar dit avontuur met Jesse.

Het eerst volgende weekend leent Jesse de bus van zijn werk. We rijden naar Wijk aan zee om mijn spullen op te halen. Aangezien ik niet zoveel mee heb genomen zijn we eigenlijk zo klaar. 2 kastjes en wat vuilniszakken met kleding. Mijn vader maakt lunch. Hij vind het ongezellig dat ik zo snel alweer weg ga. Uiteindelijk heb ik pas 2 maanden weer thuis gewoond. Maar hij staat achter mij. Hij geeft Jesse de kans die hij verdiend en hij gunt ons samen dit geluk. Er valt nog een brief op de mat met mijn naam er handgeschreven op. ik stop hem automatisch in mijn handtas en pak de laatste jas van de kapstok. Ik geef mijn vader een dikke zoen en stap bij Jesse in de auto. We gaan een nieuw avontuur tegemoet.

Wanneer al mijn kleding en schoenen een plekje hebben gekregen in de inloopkast. Die voorheen redelijk leeg was maar waar nu niets meer bij kan, is het etenstijd. En op zo'n dag als vandaag hebben we allebij niet zoveel zin om te koken. We lopen richting de koemarkt en duiken Jesse zijn favoriete restaurant in.

Eenmaal aan tafel vraagt Jesse wat er nou eigenlijk in die brief zat. Ik had helemaal niet meer aan die brief gedacht.. stom! Ik pak hem uit mijn tas en mijn hart slaat even over bij het lezen van de eerste regels.

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je