{{ message.message }}
{{ button.text }}

6 weken zwanger van de 3e

​6 weken zwanger van onze 3e wondertje en wat is het toch weer spannend.

Afbeelding blog '6 weken zwanger van de 3e' Achtergrond blur afbeelding

Wat spannende tijden zijn dit weer.

(Test was van toen ik net 4 weken zwanger was)

Ik ben een gelukkige vrouw! Mijn vader heeft mij er nog even op gewezen dat ik blij moet zijn dat ik zo vruchtbaar ben.

Zoveel mensen zijn er jaren mee bezig en krijgen niks. Wij worden er bijna mee dood gegooit zegt mijn vader. Dat is niet normaal zegt hij lachend!

Ik heb mijn oma voorzichtig gebeld. Ja Oma ik ben zwanger! Vertel ik haar. Ben jij gek zegt ze? Ja dat denk ik wel antwoord ik. Maar na twee minuten trekt ze al bij. Je bent een sterke vrouw dat trek jij wel. Wij zijn powervrouwen maar wat leuk zegt ze. Ik schrok wel even zij ze lachend.

Een paar dagen later belde een goede vriendin van mij, mij op met het nieuws dat ze 7 weken zwanger is! Zo grappig. Ze is een week eerder uitgerekend dan ik! Wat een toeval.

Momenteel ben ik 6 weken zwanger! En ik heb mij ingeschreven voor. Moeders voor Moeders. Dat is een organisatie die urine van zwangere vrouwen ophaalt om daar medicijnen voor vruchtbaarheids behandelingen te maken.

Ik slik alweer 5 weken foliumzuur, ben gestopt met roken en ik probeer meer gezond te eten, ipv te snoepen, (wat zo lastig is!!)

Ik heb me gisteren ingeschreven bij mijn oude verloskundige, met 8 weken heb ik mijn intake gesprek, en met 11 a 12 weken krijg ik mijn eerste echo!

Ik ben gelukkig nog niet misselijk *fingers crossed* het eten smaakt nog goed, en ik ruik geen overheersende luchtjes zoals bij mijn andere zwangerschappen.

Wel heb ik een beetje pijn aan mijn borsten.,maar mijn zwangerschap is tot nu toe vrij milt!

Ik heb Oceana op een vrolijke manier gezegt dat ze waarschijnlijk weer grote zus wordt!

Het eerste wat ze deed was Arya aan kijken, en vervolgens zegt ze zusje? Op een vragende toon.

Ja, je krijgt er waarschijnlijk nog een zusje bij, bevestig ik.

Oceana is 22 maanden oud, en Arya 9 maanden oud.

Oceana begint uit het niks keihard te schreeuwen en te krijsen en te brullen, NEE schreeuwt ze NEE..NEE NEE NEE! Geen ZUSJE NEE zegt ze....

Ondertussen ligt Arya met een dikke glimlacht in de box Oceana uit te lachen.

Arya boeit het niet, Oceana heeft er duidelijk geen zin in. Ze vondt het al vreselijk dat Arya geboren werd!

We hebben een grote gedeelte nog van Oceana en Arya van vroeger. Ik moet alleen een nieuwe doos meisjes kleding hebben maat 50/56 dan is alles weer compleet.

Hier gaat alles van het oudste kind naar het middelste kind om vervolgens naar het jongste kind te gaan. (Als het ook een meisje is)

Alleen Oceana krijgt meestal nieuwe kleding, omdat Arya het erna ook aan kan. Arya maakt kleding of tweede hands speelgoed geen fluit uit, ze is zo tevreden.

Op de opvang pronkt Oceana graag met haar kledij, (wat niet de bedoeling is) ik had een ochtend heel erg haast (verslapen) toen had ik haar, haar skechers aangedaan en haar z8 jas omdat ik het andere (goedkopere even niet kon vinden)

Maar mevrouw had gelijk een ego. Ze wist dat ze wat duurs aan had, wat sommige daar niet hadden, en naar horen en zeggen showde ze dat graag. De hele dag door.

Wouter en ik hebben overlegt dat wij Oceana toch andere kledij aan gaan doen, meer zeeman en h&m. Want Mevrouw gedraagt zich ook zeer verwent. En we hebben liever dat ze normaal blijft.

Skechers en z8 en andere dure merken zijn hier meer zondagskleren, als wij naar familie op bezoek gaan, dragen Arya en Oceana nette kledij.

Ik zal verder proberen Oceana weer zo goed mogelijk voor te bereiden op de nieuwe baby. Ze vindt het vreselijk om papa zijn aandacht te moeten delen. net zoals haar speelgoed delen en de tijd van mama te moeten delen.

Nee Oceana is nog steeds zeer eenkennig, het ikke ikke ikke zit er nog steeds diep in geworteld. Op de opvang doet ze het super, maar ze schijnt wel een klein pestkopje te zijn. En oortjes voor de sier! Het pest gedrag ben ik mee bezig het te corrigeren.

Pesten is niet oke. Ik ben jaren lamg gepest en ik wil niet dat Oceana een pester wordt.

Tags

Mom to be

🐞  Heb je een suggestie, of werkt er iets niet? Laat het ons weten! Probleem Melden
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
Login

Account aanmaken