{{ message.message }}
{{ button.text }}

5x tips bij vermoeidheid na de bevalling

​Na de bevalling heeft je lichaam even de tijd nodig om de 'oude ik’ te worden. Ze zeggen niet voor niets 9 maanden op en 9 maanden af. In deze periode is het daarom niet gek om je steeds maar weer moe en lusteloos te voelen. Je nieuwe wondertje vraagt 24/7 je aandacht en je lichaam heeft natuurlijk ook topsport geleverd de afgelopen periode. Maar die vermoeidheid.. is daar dan helemaal niets aan te doen? Wij geven 5 tips bij vermoeidheid na de bevalling.

Afbeelding blog '5x tips bij vermoeidheid na de bevalling'

Pak je rust waar het kan 

Ja, we horen je denken... 'dat is toch logisch'? Inderdaad, heel vanzelf sprekend, maar wel onwijs belangrijk! Probeer zoveel mogelijk rust te pakken, vooral ’s middags, want de nachten zijn de eerste periode waarschijnlijk niet wat het geweest is! Als het lukt kun je ’s middags even slapen, maar geniet anders even van het momentje voor jezelf met een goed boek of een serie.

Vraag om hulp

Een ander onderdeel van je rust pakken is om dingen aan anderen over te laten. De zwangerschap moest je toch echt helemaal zelf doen. Voel je daarom na de bevalling zeker niet verlegen om hulp te vragen van lieve mensen uit je omgeving, al is het maar om even voor jullie te koken, boodschappen te doen of te helpen met wassen.

Vitamientjes en mineralen

Gezonde voeding is niet alleen tijdens, maar ook na de zwangerschap zeer belangrijk om aan te sterken. Zorg voor voldoende fruit, groente en vezels in je voedingspatroon. Zeker als je borstvoeding geeft heb je een hogere behoefte aan vitamines en mineralen zoals ijzer. IJzer helpt bovendien bij vermoeidheid tijdens en na de zwangerschap. 

IJzersterk 

Een extra tip voor bij het ontbijt is daarom het traditionele ijzerelixer Floradix. Floradix is gemaakt op basis van natuurlijke planten- en vruchtensappen met de juiste vitamines voor je lichaam. Met 20 ml Floradix bij het ontbijt heb je de hele dag door meer energie om ook te kunnen genieten van deze mooie periode in het leven. Je kunt het puur drinken of eenvoudig mengen door sinaasappelsap. Floradix is te koop bij de meeste apotheken, drogisten en natuurwinkels.

Lekker bewegen 

Naast voeding is voldoende beweging natuurlijk ook erg belangrijk. Beweging geeft energie en daarnaast wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer in shape komen! Doe het in het begin nog wat rustig aan wat betreft buikspieroefeningen en zorg dat je alle oefeningen die je doet, langzaam opbouwt. Een wandeling met de kinderwagen kan natuurlijk altijd. Dit is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de kleine!


Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Floradix, maar de inhoud ervan is van onszelf.

🐞  Heb je een suggestie, of werkt er iets niet? Laat het ons weten! Probleem Melden
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
Login

Account aanmaken