{{ message.message }}
{{ button.text }}

5/7: Luiwammesen en beeld staren

Even he-le-maal niets. Een dag bestaand uit vrijwel niks. Wist niet dat ik het in me had...

Afbeelding blog '5/7: Luiwammesen en beeld staren'

Niet een heel spectaculair verhaal over gisteren. Eigenlijk omvat het helemaal niets. Een dag gevuld met? Niks! 

Donderdag 28 januari gaat de boeken in als de dag waarop ik vrijwel niets heb uitgevoerd. Er stond ook helemaal niets op de planning. Niks wat moet, niks dat leuk is. 
Enigszins vervreemd naar mezelf kijkend want helemaal niks, noppes, nada is niet echt aan mij besteed. Ik heb altijd wel wat te doen of bedenk iets. Toch heb ik mijzelf gisteren overtroffen. Het was al met al een heerlijke dag en heb goede energie opgedaan maar het doet me ook des te meer verbazen over de mensen die  met name niet zwanger zijn en de hele dag op hun luie tokus zitten, geen bal uitvoeren en het wel prima vinden. Hoe doen ze dat toch... 

Gisteren dus. Redelijk vroeg in de ochtend verlaat ik mijn bed, neem een warme douche, maak een lekker ontbijt dat ik op eet al kijkend naar het RTL ochtendnieuws. Hierna bedenk ik me 'wat gaan we doen'. Mijn andere hersenhelft geeft geen antwoord en dus wordt bijna automatisch lijkt het uitzendinggemist.nl opgezocht. De rest van de ochtend vult zich daarmee en ik voel me er content bij. Na de nodige series en docu's op de laptop is het al weer middag, op naar de lunch. Een bakje bamisoep met gepocheerd ei. So good! Weer de vraag 'wat gaan we doen'. Ik kijk naar buiten en zie een prachtig zonnetje, het lijkt weer een lente dag. Maar toch kan deze zon mij niet overhalen want het is TLC die ineens op de grote tv verschijnt. Van het ene beeldscherm naar het andere. Begin ik nou echt mijzelf te verliezen? Rond de klok van 16 uur en weer behoorlijk wat vrouwelijke series verder zijn mijn ogen en hersenen bijzonder vermoeid. Waarvan? Weer geen antwoord maar wel beweging richting de slaapkamer alwaar ik overheerlijk in slaap val tot 19 uur. Hallo 19 uur 's avonds... Zelfs onze poes Mimi kijkt me een beetje vervreemd aan 'wat ben jij de hele dag vandaag met name niet aan het doen?'
In huis is het overal donker, eerst maar wat sfeer van verlichting en kaarsen brengen. Daarna weer zin in een warme douche, zo gezegd zo gedaan. Ondertussen heeft lief laten weten onderweg te zijn naar huis. Ik kijk in de keukenkastjes, probeer inspiratie op te doen en kom tot pasteitje gevuld met kalfsragout en een frisse salade. Makkelijker en niets omvattend kan het bijna niet, geheel passend en in stijl van vandaag. Maar wel lekker ;-)

Als lief bij thuiskomst vraagt wat ik vandaag gedaan heb en waarom ik tussen 18 en 19 volledig onbereikbaar was, en mijn antwoord luidt 'niets niets niets en slapen' is ook hij enigszins verbaasd. Heel goed van je! maar hoe voel je je daar nu bij, eerlijk? Eigenlijk best goed denk, voel en breng ik uit. Een bak energie erbij, wat slaapuren ingehaald en waarom zou ook elke dag gevuld moeten zijn met iets op de agenda? En zeker nu de grote dag er op een onaangekondigd moment aan komt. We lachen en vullen  samen de rest van de avond met De Vrienden van Amstel Live en RTL Late Night.

Gister was ik een luiwammes. Ik was aan het luiwammesen. Genoten? Ja! Trots op mijzelf dat ik dit blijkbaar ook kan? Ja, ik zeg gewoon ja! 

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je