{{ message.message }}
{{ button.text }}

#5 De geboorte van onze mooie dochter

We wachten ongeduldig op de geboorte van onze baby... inmiddels alweer 41 weken zwanger..

Afbeelding blog '#5 De geboorte van onze mooie dochter' Achtergrond blur afbeelding

Met 41 weken komt de verloskundige thuis langs om me te strippen, ik heb al 2 cm ontsluiting. Maar na 2,5 uur weeën zakt alles weer af, ze wil er nog niet uit.

Met 41+1 weken hebben we een ctg en echo in het ziekenhuis. De kleine zit nog prima.

Met 41+2 stript de verloskundige me opnieuw, 3 cm heb ik nu. Die avond begint het opnieuw te rommelen. We besluiten vroeg ons bed in te gaan omdat we niet weten of het dit keer wel of niet doorzet. 'S nachts word ik een paar keer wakker en voel dat m'n buik nog steeds onrustig is. Om 05.00 uur hou ik het niet meer uit in bed. Inmiddels ben ik 41+3 weken zwanger. Ik sta op en laat Gavin slapen. Ik ga even onder de douche, en zeg tegen m'n kleintje dat ze mag komen. Ik ga op de bank liggen. Om 05.30 uur voel ik een knap in mijn buik en ik spring overeind, ik voel het water lopen en ik ga gauw naar de wc. Ik schrik me rot als ik zie dat het water een geel/bruinige kleur heeft. Ik pak gauw een groot verband uit het kraampakket en ik maak Gavin wakker.

'Gavin, schat, we moeten de verloskundige bellen, ik heb nog steeds weeën en m'n vliezen zijn gebroken net maar het ziet er niet goed uit'. Gavin komt slaperig overeind. Ik duw hem de telefoon in handen want ik krijg weer een wee. Hij belt de verloskundige en zegt: 'sorry schat maar wat moet ik nou ook alweer zeggen?'. Pfff, ik pak de telefoon uit z'n handen en sta de verloskundige zelf te woord. Ze komt er direct aan. Ik laat haar het vruchtwater wat nog in de wc ligt zien. De baby heeft in het vruchtwater gepoept dus we moeten naar het ziekenhuis. Het hartje klinkt nog krachtig. We mogen met onze eigen auto gaan.

Om 06.30 uur komen we in het ziekenhuis aan, daar word ik op de ctg aangesloten en krijg een infuus geprikt. Omdat de weeën goed zijn en het hartje van de baby ook doen ze verder niets. Ik heb inmiddels 5 cm ontsluiting. De weeën worden pittig en al snel lijkt het alsof ik geen pauze meer krijg. Om 07.30 uur zeg ik dat ik het niet meer hou. De verloskundige stelt me gerust en helpt me met mijn ademhaling. Maar ik zeg nee echt ze komt er aan. De verloskundige tilt het laken op om te kijken en ze ziet het hoofdje van de baby al voor een stuk. De drukt op de bel zodat de verpleegkundige en gynaecoloog komen.

Ik moet proberen de persweeën nog even weg te zuchten omdat we op de gynaecoloog moeten wachten, ik doe echt m'n best maar die oerkracht is niet te stoppen. M'n lichaam duwt met man en macht ons kindje naar buiten. De verloskundige helpt en op 't moment dat de gynaecoloog binnenkomt word het hoofdje geboren. 'Zo' zegt de gynaecoloog 'de kleine heeft haast zo te zien'. Ik bied zelfs m'n excuses aan Haha. Na de volgende perswee word ons kleine meisje op mijn buik gelegd.

Op 23 februari 2009 om 07.48 uur word onze prachtige dochter geboren, we noemen haar:

Niméa Vienna Philou Miller

Ze weegt 4150 gram en is 52 cm lang.

En wat is ze prachtig mooi.

Ze word nagekeken maar ze is helemaal in orde. We moeten voor de zekerheid wel een nachtje blijven. Gavin is zó trots, wat is het mooi om te zien hoe hij haar aankleed en vasthoud daarna. Mijn hart stroomt over van liefde. Ik voel me de gelukkigste persoon op aarde. Het is bizar hoe je in 1 klap overvallen word door liefde, alsof je hart ineens 10.000x in omvang toeneemt gevuld met liefde voor je kind. Tegelijkertijd is het haast angstig die verantwoordelijkheid. Ze is er net en tegelijkertijd wil je haar nooit meer verliezen. Alles wil je opgeven zodat zij gelukkig word. Zoveel liefde... voor mijn lieve mooie kleine Niméa.

(Wat zou ik nu, jaren later, graag terug willen naar dat moment, zo aan het begin, niet wetende wat er ons te wachten staat, maar helaas worden sommige nachtmerries werkelijkheid. Maar zover zijn we nog niet met de blogs. Wil wel vast waarschuwen dat het wel een heftig verhaal word...)

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je