{{ message.message }}
{{ button.text }}

#40 Het moederschap & mijn herstel

Onze zoon is geboren en we proberen van hem te genieten. Helaas herstel ik niet bepaald voorspoedig en dat is érg zwaar voor onze relatie..

Afbeelding blog '#40 Het moederschap & mijn herstel' Achtergrond blur afbeelding

Het wordt vaak onderschat hoe zwaar het herstel van een keizersnede is. Er is me zelfs ooit gezegd dat dat niet echt bevallen is. Pardon?! Het is gewoon een heftige buikoperatie hoor!!

De dag na de operatie moet ik weer voor het eerst uit bed. Ik kan niet eens rechtop staan en ik heb ontzettend veel pijn. Ik vraag me oprecht af of dit ooit nog goed komt. Ook T. maakt zich ernstig zorgen. 

Het gaat gelukkig steeds ietsje beter en ik mag na 3 dagen naar huis. Daar krijgen we kraamhulp en ik heb de mazzel dat T. de eerste 4 weken vrij is! Hij heeft zijn vakantiedagen opgespaard & opgenomen.

In mijn kraamtijd voel ik me redelijk. Onze zoon heeft op dag 5 enorm veel last van kramp, maar zodra we hem infacol geven, gaat het uitstekend! We hebben een enorm zoet & knap kereltje en we genieten enorm samen.

Langzaamaan wennen we aan het feit dat we nu met zijn drieën zijn. We komen steeds meer in een ritme. Helaas moet T. uiteindelijk weer aan het werk en zit ik nog steeds met een half lijf. Ik mag nog 2 weken niet tillen of huishoudelijk werk doen. Gelukkig springt mijn moeder bij waar ze kan en kom ik de eerste 6 weken zo toch goed door.

De weken vliegen voorbij, maar ik blijf ontzettend moe en ik voel ik absoluut niet goed. Wanneer onze zoon 3 maanden is, is het voor mij ook weer tijd om te gaan werken. Eigenlijk ben ik er nog niet klaar voor, maar ik doe het toch... Mijn plichtsbesef is te groot.

Op mijn werk is het een enorme chaos. In mijn afwezigheid zijn er zeker 4 collega's gekomen & gegaan om mijn verlof op te vangen. Die hebben allemaal veel onduidelijkheid achtergelaten en ik moet dit nu gaan oplossen! 

Thuis is de spanning inmiddels om te snijden. Ik ben zo vermoeid dat ik onze zoon 's nachts niet meer hoor huilen. T. draait voor alle nachtvoedingen op en ik voel me enorm schuldig. Ik voel me een mislukte moeder & partner. Ik heb hierdoor regelmatig huilbuien en ik besluit daarom hulp te zoeken. Ik ga naar de huisarts & hij besluit dat het tijd is voor een bloedonderzoek. Ik blijk een ernstig vitamine B12 & vitamine D tekort te hebben!

Ik begin met het slikken van de juiste vitamines en ik knap iets op, maar de vermoeidheid blijft. Wanneer onze zoon 9 maanden oud is, verslikt hij zich dusdanig erg dat hij stopt met ademhalen. De ambulance moet erbij komen & dit is oprecht het meest afschuwelijke moment van mijn leven. Wat waren we bang!

Gelukkig loopt het goed met hem af, maar ik ontwikkel hele heftige hoofdpijnen! Ik moet in de ziektewet & zoek allerlei behandelaars om weer van de hoofdpijnen af te komen. Dit traject duurt zeker 4 maanden en gaat absoluut niet zonder slag of stoot. T. heeft inmiddels echt een lintje verdiend. Hij is zijn gewicht in goud waard. Hij is, zoals ik altijd al had gezegd, een Super Papa!

T. heeft veel moeten opgeven om voor mij & voor onze zoon te zorgen. Daar is lang niet bij iedereen begrip voor. Zijn vrienden vinden dat ik me aanstel & denken dat ik dit doe om T. bij hen weg te houden. De onderlinge relaties worden steeds slechter & dat heeft zijn weerslag op mijn relatie met T. 

Wanneer onze zoon ongeveer 13 maanden oud is, ben ik eindelijk hersteld. Van zijn eerste levensjaar heb ik maar weinig mee gekregen. Het is als in een roes aan mij voorbij gegaan. Voor mij een enorm verdrietig gegeven. Maar ik besluit vanaf nu geen moment meer aan me voorbij te laten gaan, vanaf nu kan het genieten pas echt beginnen.

We hebben gelukkig ook wat leuks om naar uit te kijken. T. & ik gaan trouwen!! Ik kan niet wachten tot ik dezelfde achternaam mag dragen als de twee belangrijkste mannen in mijn leven. Het is een eer om straks T.'s vrouw te mogen zijn!

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je