{{ message.message }}
{{ button.text }}

40+ en toch graag nog een kind....

Ik ben moeder van twee mooie knullen. Onlangs werd ik onverwacht maar wel gewenst zwanger van een derde. Dit resulteerde in een miskraam van 15 weken. Ik zit midden in de verwerking en krijg veel onverwachte reacties.

Afbeelding blog '40+ en toch graag nog een kind....'

Ik dacht niet dat het ooit nog zou gebeuren, zwanger zijn van een derde. Manlief was tevreden met twee gezonde zoons en ik had me daar bij neer gelegd. Tot ik stopte met de pil om medische redenen en ik vond dat manlief even aan de beurt was. Dat dit toch wat minder veilig is (en wij het niet altijd veilig deden) bleek een paar maanden later... Zwanger.

Ik zelf was - ondanks mijn leeftijd - blij. Ik voel me fit, dit kind was welkom en ook mijn man legde zich er al snel bij neer en was blij met de derde. De zwangerschap leek goed te gaan. Geen klachten, end at had ik bij de andere zwangerschappen ook niet gehad.

Ik kreeg een goede echo en met twaalf weken was er een goede hartactie te horen. Toen hebben we het iedereen verteld.

Met 15 weken stond ik op, ging naar de wc en voelde een 'knapje'. En toen stroomde het bloed er uit. Paniek, hervatten, verloskundige bellen en voor ik het wist lag ik in een ambulance die mij met gillende sirenes naar het ziekenhuis vervoerde, vanwege het vele bloedverlies. Even later lag ik gedesillusioneerd in het ziekenhuisbed.

En nu ben ik voor de tweede week thuis. Het grootste verdriet is geleden, lichamelijk knap ik al weer wat op.

Wat ik niet verwachtte, waren de reacties van mijn omgeving. Mijn moeder reageerde dat ze vond dat het goed zo was, ook om mijzelf te beschermen. "Je heb twee gezonde kinderen, je bent over de 40".

Maar veel vrienden reageerden anders. Want waarom zou ik geen kind meer mogen krijgen als ik boven de veertig ben? Ik ben toch gezond? En als ik het nou gewoon graag wil? Het komt in een liefdevol nest.

Ook mijn man reageerde zo. Volledig omgeslagen. Zelfs de gynaecoloog vond het niet gek als er nog een derde kwam. En ik? Mijn gevoel zegt dat ik terug wil krijgen wat ik net ben kwijtgeraakt. Mijn verstand zegt: wees blij met wat je hebt, maar als je het doet, dan nu meteen want je wordt er niet jonger op.

Wat is nu wijsheid? Natuurlijk moet ik een en ander eerst verwerken voordat ik helder denk.... maar zoveel tijd is er niet meer.

Tags: #Mom to be, #post

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je