{{ message.message }}
{{ button.text }}

38 Weken! Wow! Ik kan het zelf nauwelijks geloven

Met 4 weken en 4 dagen kwamen wij er achter dat we ons eerste kindje mochten verwachten. Ondertussen zo'n 34 weken verder. Bizar!

Afbeelding blog '38 Weken! Wow! Ik kan het zelf nauwelijks geloven'

Ik zal heel eerlijk zijn. Ik had niet veel vertrouwen in mijn lichaam in het begin. Vraag mij niet waarom want ik weet het zelf niet eens. Onze zwangerschaps-aankondiging naar mijn schoonouders en schoonzusje met haar prachtige gezinnetje was via een filmpje die ik zelf in elkaar geflanst had. We wilden eigenlijk persoonlijk het mooie nieuws gaan vertellen maar allen waren op dat moment overvallen door de buikgriep dus het was niet verstandig voor mij om mijzelf in hun buurt te begeven. Zo pril zwanger en waarschijnlijk weerstandsgewijs niet heel sterk.
Dus mijn man en ik maakten met behulp van moviemaker een leuk filmpje waar ik eindigde met de tekst 'hopen jullie met ons mee dat onze uk nog zo'n 35 weken blijft 'plakken'?!'
Ergens durfde ik niet te hopen dat het goed zou blijven gaan. Maar wederom, geen idee waarom.
Zelfbescherming? Het was al zo'n grote stap voor mij om uberhaupt zwanger te raken. Met mijn problemen in de jaren ervoor (zie eerste blog die ik hier schreef). Ik gok dat ik ergens bang was niet nogmaals deze stap te durven nemen.
Maar dat zijn speculaties. Ik weet het zelf niet eens zeker.
Maar elke echo en elke week die verstreek kreeg ik meer en meer vertrouwen. Hoewel de tranen mij dikwijls nader hebben gestaan dan het lachen. Doordat het eerste trimester niet vlekkeloos verliep.
Na een goede 20 weken echo kon ik het eindelijk, voor het eerst, helemaal loslaten. Wow! 20 weken al. We worden papa en mama van een GEZOND meisje! Helemaal goedgekeurd. Ze doet het prima. 
En nu? Weer 18 weken verder. Ik ben nu 38 weken zwanger. En vind het zo spannend! Spannend in die zin dat ik geen controle heb over HET moment. Ik ben er niet bang voor, kijk er ergens zelfs naar uit. Maar het is zo raar dat je geen idee hebt wanneer het zo ver is. Al een week lang 'mag' ze komen. Maar voor nu zit ze blijkbaar nog prima. En ik ben echt zo ontzettend nieuwsgierig maar zoals Niels Geusebroek zo mooi zingt 'take your time girl!'
Wij wachten nog wel even. Totdat je er klaar voor bent. Voor die grote wereld.
Hier in huis staat alles klaar voor haar komst. Haar bedje, haar wiegje, haar box en haar wipstoeltje. Maar vooral mama en papa! En de rest van haar familie uiteraard. Opa's en oma's en tantes en ooms! Iedereen kijkt uit naar haar komst.
Op wie lijkt ze? Heeft ze daadwerkelijk een redelijk bosje haar op haar mooie hoofdje, zoals de echo's keer op keer laten vermoeden. Welke kleur haren heeft ze en wat voor karaktertje heeft ze?
Dat drukke wat ze nu heeft in de buik, en blijkbaar heeft ze dat van haar tante ;-) , heeft ze dat straks buiten de buik ook nog. Of is ze, eenmaal in die grote wereld, precies als mama en papa. Vrij rustig van aard?!
Nog maximaal 4 weken en dan zijn mijn man en ik ouders. Dan krijgen we die mooie grote verantwoordelijkheid. Nu heeft mijn lichaam het meeste werk gedaan. Dan moeten wij! Kom maar snel meisje! Het mag! Maar als je nog even een paar weekjes wil blijven zitten dan is dat ook prima! Tot snel! Hoe dan ook! :-)

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je