{{ message.message }}
{{ button.text }}

#34 Samen naar een bruiloft

In het nieuwe jaar zien we elkaar steeds meer & worden we uitgenodigd op de bruiloft van een collega van T. Ik ontdek een nieuwe kant van T.

Afbeelding blog '#34 Samen naar een bruiloft' Achtergrond blur afbeelding

We hebben het fijn samen en onze relatie ontwikkelt zich voorspoedig. We doen allebei nog meer ons best om elkaar af en toe ook doordeweeks te zien. Het is dan heerlijk om 's avonds tegen elkaar aan in slaap te vallen.. Zo'n extra dagje doordeweeks voelt echt als een soort cadeautje. Ik kan daar intens van genieten. 

Het wordt februari en we zijn uitgenodigd voor een bruiloft van een collega van T. Hij trouwt met zijn jeugdvriendin. Ze zijn al ongeveer 10 jaar samen. Er zullen meer collega's van T. op deze bruiloft zijn. Het zal dus ook weer een dag worden vol nieuwe kennismakingen. 

De ochtend van de bruiloft is het slecht. Het heeft enorm gesneeuwd en de wegen zijn slecht begaanbaar. Even twijfelen we of we wel naar de bruiloft moeten gaan. Het is best een eindje rijden en het is best glad / gevaarlijk op de weg. Maar we vermoeden dat meer mensen dat misschien denken en vinden het idee van minder gasten op de bruiloft ook wel erg sneu. We gaan dus toch heen!

De ceremonie wordt gehouden in een klein, oud kerkje. Heel pittoresk. Bij deze kerk zelf kunnen we niet parkeren, maar met grote borden langs de weg worden we naar een parkeerterrein in de buurt geloodst. Om op dat parkeerterrein te komen moet je eerst een helling af. Daar is het best gevaarlijk! Meerdere auto's slippen weg, zeker wanneer ze de helling weer op willen rijden om weg te gaan. Gelukkig vinden wij schadeloos een parkeerplek en lopen we naar het kerkje. 

Daar worden we bij de deur ontvangen door de ceremoniemeesters van het bruidspaar. Het is een stel en de man is ook weer een vriend van T. 'Dus jij bent die dame waar ik al zoveel over heb gehoord?' zegt hij zodra ik binnen kom. Ik weet even niet waar ik het zoeken moet. Wat heeft T. hem dan allemaal verteld? Maar verder lijkt het me een aardige vent en ik maak me er al snel niet druk meer om. Dan krijgen we een pakketje in onze handen gedrukt. Er zit een boekje in met oude foto's van het bruidspaar, kruiswoordpuzzels en een zelfgeschreven lied voor de receptie. Natuurlijk mag ook een bellenblaas niet ontbreken. Al vraag ik me ernstig af of we die straks wel kunnen gebruiken, gezien het weer. 

De ceremonie is kort maar krachtig. Het bruidspaar straalt en het weer is wat rustiger. Dit worden vast hele bijzondere bruidsfoto's straks (in de sneeuw)!

Voor de receptie moeten we weer een eindje rijden. Het wordt gegeven in een soort partycentrum waar het bruidspaar een zaal heeft gehuurd. Daar wordt al bij binnenkomst een rij gevormd om het bruidspaar te feliciteren. Verder is er een fotograaf (een vriend van het bruidspaar) die alle mensen op de foto zet bij de ingang. Je moet dan een versierde lijst vasthouden. Je kent het soort foto vast wel.. ;) Ook het gastenboek mag daar worden getekend. Dat doen we dan ook meteen. T. laat mij schrijven. Ik weet altijd wel wat, hij heeft meer moeite met iets te verzinnen. 

Wanneer het onze beurt is om het bruidspaar te feliciteren, is dit ook onze eerste kennismaking. Ik stel mezelf voor, feliciteer hen en vertel hen hoe prachtig ze er uit zien. Vervolgens zoeken T. en ik een tafeltje op en bestellen we wat te drinken. We hebben afgesproken dat ik terug rijd, zodat T. ook een borrel kan nemen.

Dat heb ik geweten! Tegen de tijd dat het lopend buffet geopend wordt, is T. al aardig aangeschoten. Maar wel gezellig aangeschoten. Een vriend van hem waar we ook samen oud-en-nieuw mee hebben gevierd, is ook met zijn vrouw op de bruiloft aanwezig. Hij is namelijk ook een oud-collega van T. en de bruidegom. Samen maken ze veel grapjes en wordt er veel gelachen. Ik zie een kant van T. die ik nog niet eerder gezien heb. Hij is los en maakt lol, waar hij normaal verlegen, rustig en beheerst is. 

Wanneer het tijd is om huiswaarts te gaan, moeten we de auto eerst weer ijsvrij maken. T. biedt aan om dat wel even te doen en hij neemt mijn ijskrabber uit de auto mee. Wanneer hij bij het achterraam komt, hoor ik een keiharde knal. Daarna barst T. in een harde schaterlach uit.
Ik stap uit de auto om te kijken wat er is gebeurd. Even ben ik bang dat ik T. achter mijn auto aantref met een afgebroken ruitenwisser in zijn hand. Gelukkig is het de ijskrabber maar, die doormidden is gebroken. 

De hele weg terug is T. melig. Hij heeft het boekje van het bruidspaar er weer bij gepakt en is de kruiswoordpuzzel aan het maken. Er staat namelijk dat je er een prijs mee kan winnen, als je het woord raadt wat eruit komt. T. heeft het in zijn hoofd gehaald deze prijs te winnen. Laat ik het zo zeggen: het is in ieder geval een gezellige terugrit naar huis. 

Het was een onvergetelijke dag, niet alleen voor ons, maar op de eerste plaats natuurlijk ook voor het bruidspaar! Ik had nooit kunnen vermoeden dat deze mensen later hele goede vrienden van ons zouden worden. 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je