{{ message.message }}
{{ button.text }}

#33 Samen het nieuwe jaar inluiden

Het is oudjaarsdag: tijd om een aantal van T.'s vrienden te ontmoeten. Ik weet niet wie er daardoor zenuwachtiger is: T. of ik...

Afbeelding blog '#33 Samen het nieuwe jaar inluiden'

We hebben na etenstijd afgesproken met de vrienden van T. De hele dag ben ik alweer enorm zenuwachtig & ik merk dat T. ook gespannen is. Hij vindt het vast spannender dan hij durft toe te geven. Hij is in ieder geval meer gespannen dan destijds bij mijn ontmoeting met zijn moeder...

De hele middag ben ik al bezig mezelf een beetje toonbaar te maken. Mijn nagels zijn gelakt, ik ben gedoucht en ik heb mijn haar gedaan. Ik besluit weer hetzelfde zwarte jurkje aan te trekken als bij mijn eerste ontmoeting met T. Het is sindsdien min of meer mijn geluksjurkje geworden. Het geeft me zelfvertrouwen. 

Nog even een make upje en ik ben eindelijk klaar. Ik wil een goede indruk maken. Ik weet hoe belangrijk deze vrienden zijn voor T.

'En? Mag ik zo met je mee?' vraag ik T. terwijl ik een rondje draai. T. zit op mijn bed op me te wachten. Hij is allang klaar. Maar hij heeft ook niet veel nodig om er fantastisch uit te zien. Hij ziet er al onweerstaanbaar uit in een simpel t-shirt & een oude spijkerbroek. T. kijkt naar me en knikt goedkeurend: 'Ja hoor, dat mag!'

De autorit duurt ongeveer 15 minuten. T.'s vrienden wonen in een nabijgelegen stadje. Waarom woont T. zelf dan zo akelig ver weg? Uiteraard is dat laatste redelijk overdreven, maar het liefst zou ik hem iedere dag willen zien en de afstand maakt dat er niet gemakkelijker op.

Met bonzend hart bellen we aan en één van zijn vrienden doet open. We worden binnen gelaten en ik pak T.'s hand vast. Ik geef hem er een klein kneepje in en hij knijpt even bemoedigend terug. 

Ik maak kennis met 2 van T.'s beste vrienden, hun vrouwen en hun kids. Vier kids in het totaal. Geen enkel probleem, ik houd van kinderen. Ik geef iedereen een hand & stel mezelf voor. Daarna neem ik plaats op de bank. T. komt naast me zitten, maar houdt gepaste afstand.

In eerste instantie is het redelijk rustig, maar al snel heb ik contact met de vier kinderen. Ze spelen, stellen me allerlei vragen & ik beantwoord ze allemaal. Daarna is het ijs wat gebroken en komt ook het gesprek tussen de volwassenen op gang. Ze willen van alles van me weten & ik geef overal eerlijk antwoord op. Soms geef ik misschien iets teveel informatie, maar dat kan me niets schelen. 

Even verdwijnen de 2 vrouwen naar boven om de kinderen op bed te leggen. De ene familie blijft bij de andere logeren. Ook aan ons wordt een slaapplaats aangeboden, maar ik lig liever vannacht in mijn eigen bed dan met T. hier op de bank. Daarnaast drink ik nog steeds niet, dus kan ik makkelijk terug rijden. T. vindt het prima om vannacht weer terug naar mijn huis te gaan. Ik denk dat hij het allang goed vindt morgenochtend vroeg niet door de kids wakker te worden gemaakt.

De kinderen slapen en de dames komen weer beneden. De rest van de avond verloopt redelijk relaxed en ook T. lijkt iets te ontdooien. Zeker na een klein onderonsje met zijn vrienden in de keuken. Wanneer hij daarvan terug komt, gaat hij dichterbij me zitten en slaat hij zelfs een arm om me heen.

De avond vliegt voorbij. Ineens is het tijd om af te tellen tot het nieuwe jaar. Om precies 00.00 uur ontmoeten mijn ogen die van T. Hij schenkt me een lief lachje en kust me. Daarna krijgen we allemaal een glaasje champagne in onze handen gedrukt & proosten we op het nieuwe jaar. Het wordt vast een prachtig jaar vol nieuwe avonturen met T. 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je