{{ message.message }}
{{ button.text }}

#3 keuzes maken.. hoe doe je dat?

​Door de situatie waarin we nu leven moet je soms lastige keuzes maken.. iets waar ik best moeite mee heb.

Keuzes maken.....

Niet mijn sterkste kant. Maar op het moment moeten er continue belangrijke keuzes gemaakt worden waar veel vanaf hangt. En dan nog zullen er soms verkeerde keuzes gemaakt worden.

Waar gaan we wonen? Die keuze is ook erg afhankelijk van waar we het eerst een huis binnen de subsidie grenzen kunnen vinden. Echter vind Mark dat we in het dorp moeten blijven wonen. Ik had een super appartement gevonden 15 min verderop. Dit vond hij niet acceptabel. Door dat ik geen ruzie wou en op dat moment nog zoveel hoop had dat ik ervoor kon vechten heb ik te laat gereageerd en was het appartement vergeven.. Nu..  balen! Het was zo'n mooie kans geweest. En had voor zoveel rust gezorgd. Maar nu verder zoeken en kijken waar we uitkomen. Maar wel een lastige keuze!

Zo sta ik ook al 2 weekenden voor de keuze wat ik thuis kan laten en wat ik mee moet nemen omdat ik het weekend maar mijn moeder moet. Ik neem alle kinderkleding mee. En laat setjes leggen voor het weekend. Ook neem ik me eigen gekochte spullen mee. ( mijn shampoo tandpasta etc ). Hier is Mark super boos om. Maar als ik de kleding bijvoorbeeld laat leggen doet hij ze hun mooiste jurkje of shirt aan naar de boerderij. Terwijl we daarvoor oude kleding hebben. En ik krijg ze in oude te kleine kleding terug. De goede kleding blijft dan bij zijn ouders leggen. Dit was al een probleem toen hun oppastte maar nu vind ik dat helemaal vervelend. Omdat ik financieel veel in ga leveren ben ik juist mega zuinig op hun mooie spullen. En mijn eigen spullen ook. Nog wel meer dan eerst. Maar door elke week een volksverhuizing te houden en alles mee te nemen maak ik weer ruzie. Wat zouden jullie doen? Ik vind het echt heel moeilijk. Ik wil geen ruzie. Ik wil me niet kinderachtig gedragen. Ik leg ook echt niet de lelijkste kleding neer. Nu ik wist dat hij hun verjaardag vierde expres een net setje erbij gedaan. Maar ik hoef mezelf toch niet in de vingers te snijden en alles te laten verdwijnen?

Dan de keuze... mediation door laten gaan of toch opzoek gaan naar een top advocaat. Ik wil geen rechtszaken... Maar mediation loopt gewoon niet. Want hij wil daar geen afspraken maken dan moet het weer per mail en dat gebeurd niet. Ook wil hij co ouderschap en ik een omgangs regeling... het maakt me gek. 

Dan niet een onbelangrijke keuze.. loslaten of vechten. Diep in mijn hart wil ik blijven vechten voor mijn gezin. Ik wil ze niet in een gescheiden gezin op laten groeien. We hadden het zo goed. We waren zo gelukkig. Ik weet het... Heb het zelf verpest door zo'n fout te maken. Maar moet ik door blijven vechten terwijl het me kapot maakt? Maar kan ik me erbij neerleggen?

Ook de keuze.. waar maak je een probleem van en waarvan niet. Ik zorg ervoor dat de kinderen Mark elke dag spreken. Als hij lang werkt dan laat ik ze zeker 1 keer per dag bellen. Ik probeer altijd te wachten met eten of te zorgen dat hij de kleintjes nog ziet. Andersom gebeurd dit niet. Ik probeer vandaag de kleintjes te bellen... Ik app hem of hij ze even laat bellen voor het slapen gaan. Hij leest het maar reageerd niet. Ik spreek ze dus niet. Zo moeilijk! Hij is denk nog aan het werk bij zijn ouders. Wat ik dan nog moeilijker vind... laat ze dan lekker thuis.. En mij ook. Morgen is de jongste jarig ik mag pas savonds om 8 uur thuiskomen. Ik ben bang dat ik haar niet spreek morgen. Ergens denk ik dus nu ja doei ik ga geen rekening meer houden met hem ook. Ik laat ze ook niet meer bellen. Ga er geen energie in steken. Maar ik doe dat voor de kinderen.. Dus toch maar doorgaan?

De hele dag keuzes. Het maakt me gek. Moe. Afleiding heb ik echt heel erg nodig. Ik ben kapot. Schrijven helpt zeker. En jullie berichtjes zijn heel lief. Alle hulp is mooi meegenomen. Maar hoe komen mensen hier doorheen?

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
Login

Account aanmaken