{{ message.message }}
{{ button.text }}

3 dagen na keizersnede, de afslag naar huis gemist

Je bent 3 dagen oud, je drinkt niet. Je poept niet, een nieuw avontuur. Op weg naar de nicu op het WKZ

Afbeelding blog '3 dagen na keizersnede, de afslag naar huis gemist'

Na veel gedoe sta je geïnstalleerd op de brancard in een autostoeltje. De laatste papieren worden opgesnord en meegegeven. Mama's melk ligt in een tasje ernaast. Die kun je nu toch niet drinken, maar die zouden ze daar wel invriezen voor je. En daar gaan we dan. Gelukkig denkt iemand dat mama maar beter even in de rolstoel kan.

De gangen over, ik doe mijn best niet op te letten, maar het is bezoekuur en we komen veel mensen tegen. Die gezichten als ze zo een kleintje zien op een brancard. OP weg naar beneden.. dat vergeet ik nooit meer. Gelukkig slaan we af naar de spoedeisende hulp,hierachter ligt de garage. Nu komen we niet zo veel mensen meer tegen.

En daar staat hij dan, het grote gele monster. De ambulance. Jij staat al binnen. Met een hand in mijn wond gedrukt stap ik in (auw auw) hele hoge opstap. Maar voor jou kan ik alles.

Papa is al onderweg, opa en oma gaan ook al richting utrecht. En wij vertrekken ook. Ondertussen vragen ze steeds hoe het gaat. met jou gaat het op zich wel goed, je ligt rustig te kijken en moet soms een beetje spugen, maar veel zit er niet in je maag dus dat valt wel mee. Met mama gaat het niet zo goed, maar nu is er geen tijd voor emoties.

Ik kijk mee op de weg, om maar wat te doen te hebben en mijn gedachten stil te zetten. Zie ik een bekende auto voorbij komen? Waar zijn we? En opeens herken ik het. De afslag naar huis, hier had ik pas over een paar uurtjes langs moeten komen. Met jou en papa, op weg naar je grote zus. Naar huis. Wanneer komen we hier weer? Met jou? Zonder jou? ik weet het niet.

De afslag naar huis gemist. Zo voelde het toen.

Ondertussen hoorde papa het nieuwe liedje van Alan Walker voorbij komen: Faded

You were the shadow to my light
Did you feel us?
Another star
You fade away
Afraid our aim is out of sight
Wanna see us
Alight

Was it all in my fantasy?
Where are you now?
Were you only imaginary?

Where are you now?
Another dream
The monster's running wild inside of me
I'm faded
I'm faded
So lost, I'm faded

Dit liedje is voorgoed een herinnering aan alles wat er toen gebeurde. We voelden ons verloren, ons doel was kwijt. Jou leven en ons geluk leek alleen nog maar in onze gedachten te bestaan. Ik kan dit liedje niet meer horen zonder te huilen. Iedere keer weer.

Lief kindje, hou vol hou alsjeblieft vol!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je