{{ message.message }}
{{ button.text }}

2015 Afgesloten op naar 2016

Het jaar 2015 was bijzonder en kende veel tegenstrijdigheden, veel verdriet, maar gelukkig ook veel plezier

Afbeelding blog '2015 Afgesloten op naar 2016' Achtergrond blur afbeelding

De maanden Januari, Februari en Maart gaan redelijk rustig voorbij. Ik maak kennis met de hele fam. van M en voel dat ik en de kinderen welkom zijn, niemand doet moeilijk over het grote leeftijdsverschil en zijn gewoon blij voor ons dat we het met zijn tweeen en met zijn vieren zo fijn hebben.

Mijn dochter worstelt zich door de brugklas heen, dit valt niet mee, want op de basisschool heeft ze met haar hoge iq, zich nooit hoeven in te spannen nu ze in de master zit is dat wel anders. Als we naar haar cijfers kijken en alle uren die ze erin steekt, is het wel duidelijk dat deze klas niet aan haar besteed is. Haar docenten geloven in haar kunnen en proberen haar er door heen te slepen. Ook ik doe wat ik kan en zelfs M wordt ingezet.

Mijn zoon maakt er een potje van, voltijds hb onderwijs en dan nog alle kantjes eraf lopen en het liefst thuis zijn bij mama, veilig voor de grote boze wereld, mama lost alles wel op en mama beschermt me altijd. Ik hou van het jochie, maar wat maakt hij het me al 10 jaar moeilijk en het eind is nog niet inzicht.

De kinderen gaan om het weekend naar meneer toe, dit geeft de dagen van te voren erg veel stres bij allebei en mijn hart breekt elke vrijdag weer opnieuw als ik ze door de voordeur van ons oude huis naar binnen zie gaan.
Wetend dat als ze zondag terug gebracht worden de verhalen niet altijd vrolijk en gezellig zijn en er vaak een negatieve sfeer is geweest.
Ik vraag me zo vaak af hoe ik dit anders kan laten gaan, wie heeft er toch bedacht dat kinderen hier zo weinig in te zeggen hebben........

De vriendin van meneer is wat mijn gevoel heeft verteld, als ik de kinderen mag geloven is het een heks, ze is onwijs streng, heeft altijd ruzie met haar oudste dochter, geeft mijn dochter overal de schuld van en eist dat de kinderen met zijn vieren omgaan.
Ik probeer het voorzichtig aan te kaarten bij meneer, maar dat lukt voor geen meter, hij wordt woest en vind dat ik jaloers ben.
Haha wat een grap, ik jaloers, geloof me ik heb het 200 nee 300% beter als dat ik ooit heb gehad.
Maar ik zie dat de kinderen lijden en daar moet je als moeder wat aan doen, vind ik. Meneer dus niet.

Kinderen passen zich maar aan ons aan......hij had me beter keihard in mijn gezicht kunnen slaan, op dat moment besefte ik dat het heel zwaar gaat worden voor mijn kinderen, maar nog zwaarder voor mij, want hoe ga ik hiermee om, hoe ga ik het verdriet van de kinderen aanpakken, hoe ga ik..........
Ik heb er geen antwoorden op.

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je