{{ message.message }}
{{ button.text }}

20 jaar leven samengevat

20 jaar..... 7 jaar in Den Helder en tot dantoe 13 jaar Hengelo. 20 jaar in vogelvlucht

Afbeelding blog '20 jaar leven samengevat' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben geboren in Den Helder, daar woonde mijn ouders omdat ze allebei daar naar toe zijn gegaan voor de marine. 5 jaar voor ik geboren werd ontmoette ze elkaar bij korfbal en 3 jaar later trouwde ze.

In 1988 werd ik geboren en mijn broertje in 1991. 

In 1995 verhuisde we naar Hengelo omdat mijn vader werk kon krijgen. Tot dan toe verliep mijn leventje prima: Warm gezin, veel vriendjes en vriendinnetjes. 3 jaar later kwam het eerste hobbeltje: Mijn vader was net met de VUT toen bij mijn moeder borstkanker werd geconstateerd. Mijn moeder was heel nuchter en sterk en wilde dat wij er zo min mogelijk last van zouden hebben. Ik heb dit dus als vervelend maar niet als traumatisch ervaren. Ze bleef haar best om het voor ons zo normaal mogelijk te houden. En ondanks amputatie, bestraling en chemo lukte haar dit goed. Na 5 jaar was ze genezen verklaard en ging mijn leventje weer vrolijk verder. Ik ging naar de middelbare school. Het ging me goed af en had ik had het daar prima naar mijn zin op het VWO. 

Vlak voor ik slaagde leerde ik Johan kennen: Mijn collega. Ik werkte als caissière en kwam er werken als fulltime verkopermedewerker. Ik vond hem stiekem leuk maar ik kon er toch niks mee: Hij is 7 jaar ouder. Veel ouder dan mijn eerdere vriendjes.En hij had immers een vriendin, al woonde ze aan de andere kant van het land. Toch bleken we elkaar erg leuk te vinden en na wat aanrommelen koos hij voor mij.

In diezelfde periode bleek dat de kanker terug was bij mijn moeder: bij haar littekenweefsel en twee plekjes in haar rug en bovenarm. Vervelend, ongeneesbaar maar genoeg opties om het stabiel te houden.

Nadat ik slaagde voor het VWO, ging ik naar de PABO. Eigenlijk not done omdat je na VWO toch geen HBO ging doen? Veel te laag natuurlijk. Mijn ouders stonden altijd achter me. Ik weet nog dat er door de decaan werd gevraagd: "Je wil de PABO doen, dat is een studie op het HBO. Waarom niet een studie op het WO" mijn antwoord was: Omdat ik PABO wil doen, en dat is toevallig op het HBO. Was het op het WO, dan was ik dat gaan doen. Mijn mentor en ouders vonden het prachtig dat die beste man UPG was.

Zo begon ik vol goede moed en met veel plezier aan de PABO. Johan bleek een blijvertje en na een half jaar trok ik bij hem in. Op de Pabo ging het tweede jaar wat minder door een vervelende stage-ervaring: een gefrustreerde oudere kleuterjuf. Hierdoor liep ik vertraging op maar ik ging door. Met de PABO gingen we naar Praag. Ik miste Johan maar hij miste mij nog meer (zal hij nooit toegeven natuurlijk). Toen ik terugkwam was ik de weken erna erg moe. Als ik 's middags thuiskwam viel ik op de bank in slaap. Ik had minder energie maar het gekste was: gevoelige borsten. Ik ben toch maar googlen. Bij elke link kwam ik op zwangerschapswebsites terecht. Help!! Het zou toch niet.........

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je