{{ message.message }}
{{ button.text }}

20 bespaar- en voordeeltips

Herken je dit ook? Let dan goed op want hieronder staan 20 bespaar- en voordeeltips om redelijk gemakkelijk wat geld te besparen .. Lees hier meer >>

Afbeelding blog '20 bespaar- en voordeeltips'

Alles wordt maar duurder, prijzen stijgen terwijl het inkomen nagenoeg gelijk blijft. Steeds meer gezinnen komen structureel geld te kort aan het eind van de maand. Steeds vaker moet je nee zeggen tegen je kind als hij vraagt om nieuw speelgoed of een dagje uit.

Herken je dit ook? Let dan goed op want hieronder staan 20 bespaar- en voordeeltips om redelijk gemakkelijk wat geld te besparen, zodat je wat meer over houdt voor leuke dingen.

Voordeeltips

Boodschappen

 • Levensmiddelen. Op de dagelijkse boodschappen valt best veel te besparen. Ga eens naar een goedkopere supermarkt, zoals Aldi of Lidl, of koop artikelen van het eigen merk in plaats van het A-merk. Houd ook de folderaanbiedingen in de gaten. Het lijkt misschien niet zo te lonen maar als je die paar cent per artikel bij elkaar op telt, kun je op jaarbasis een behoorlijk bedrag besparen.
 • Wasmiddel. Wasmiddelen zijn best duur. En hierbij geldt dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Ga je voor de A-merken ben je veel meer kwijt dan als je kiest voor een eigen merk van de supermarkt, en vaak wassen deze middelen net zo goed schoon als de duurdere variant. Let ook eens op de folders van het Kruidvat. Heel vaak krijg je daar bij aankoop van twee actieproducten een pak/fles wasmiddel gratis. Wasverzachter is echt niet nodig. Probeer het maar eens, de was wordt net zo zacht, en ruikt net zo fris.
 • Luiers. Vaak kiezen we tegenwoordig toch voor de wegwerpluiers. En deze zijn nu eenmaal best duur. Maar ook hier valt echt wat te besparen. Luiers van eigen merken van bijvoorbeeld Kruidvat of Etos zijn een stuk goedkoper dan de bijvoorbeeld de Pampers. Op deze website kun je zien waar de luiers momenteel het goedkoopst zijn.
  • Vaste lasten

   • Energie en water. Hier valt veel winst te behalen door simpelweg wat zuiniger om te gaan met energie en watergebruik. Laat lampen niet onnodig branden, zet de verwarming een graadje lager, laat apparaten niet op stand-by staan, douche niet te lang. Maar ook kan het lonen om te switchen van energieleverancier. Op websites als easyswitch kun je gemakkelijk je verbruik invullen en de verschillende aanbiedingen van de leveranciers vergelijken. Jaarlijks switchen kan echt tientallen euro’s per maand opleveren!
    • Belastingen

     • Toeslagen. Kijk eens goed naar de toeslagen die je kunt krijgen van de belastingdienst. Misschien kom je in aanmerking voor zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag of een kind gebonden budget. Hier kun je een proefberekening maken om te kijken of je ervoor in aanmerking komt.
     • Belastingteruggave. Kijk ook eens goed naar de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting, of laat hier eens goed naar kijken. Benut je wel alle mogelijke aftrekposten en heffingskortingen?
      • Vakanties en vrije tijd

       • Vakanties. Heb je eigenlijk niet genoeg middelen om op vakantie te gaan maar ben je toch toe aan vakantie? Kijk eens op www.vakantieveilingen.nl , bied mee op allerlei soorten vakanties en tripjes. Met een beetje geluk kun je voor heel weinig er even tussenuit.
       • Dagjes weg. Ook hiervoor kun je eens rondspeuren op vakantieveiling, maar er zijn ook vaak acties in winkels en supermarkten waar je kortingskaarten bij kunt krijgen.
        • Diverse

         • Brandstof. Tank niet bij benzinepompen aan de snelweg, maar rij even een klein stukje om en tank bij lokale goedkopere pompstations. Dan verbruik je natuurlijk wel wat meer benzine maar dat verdient zichzelf terug. Het verschil is vaak 6 cent per liter of meer. Op een tank van 45 liter is dat minstens € 2,70. En vermenigvuldig dat eens met het aantal tankbeurten per jaar! Bij 1 keer per week tanken scheelt dat dus al €140 per jaar.
         • Apparaten e.d. Kijk als je een grotere aanschaf gaat doen, zoals bijvoorbeeld een wasmachine of koffiezetapparaat eens op kieskeurig . Hier kun je kijken waar het apparaat van je keuze het goedkoopst is. Het voordeel kan oplopen tot tientallen euro’s.
         • Kortingscodes. Voordat je een aanschaf in een webshop doet kan het lonen om eens te googlen  op kortingscodes. Er zijn verschillende sites die kortingscodes voor diverse webshops verzamelen. Tik bijvoorbeeld op google in: kortingscode h&m. Vaak vind je dan een code die je kunt kopiëren en plakken in je winkelmand.
         • Kleding. Als het je niet uitmaakt of je kind merkkleding draagt of niet, kun je hele leuke goedkope setjes vinden bij bijvoorbeeld Zeeman. Vind je het toch wel leuk om ( af en toe) merkkleding te kopen neem dan eens een kijkje op sites als bijvoorbeeld Hummbee en Ik en mijn kind . Je kunt hier tegen hoge kortingen merkkinderkleding kopen.
         • Marktplaats kopen. Iedereen kent marktplaats waarschijnlijk wel. Maar heb je er wel eens aan gedacht om bijvoorbeeld op meubels te zoeken. Mensen verkopen vaak hele inboedels, zo kun je voor een prikkie een hele nieuwe inrichting kopen.
         • Marktplaats verkopen. Gooi nooit zomaar spullen weg. Kijk eerst eens of het misschien nog een ronde mee kan en zet het te koop op marktplaats!
         • Rommelmarkten en kledingbeurzen. Snuffel eens lekker rond op een rommelmarkt of kledingbeurs. Wie weet wat voor leuke spullen je daar voor weinig geld kan kopen! Of huur een kraampje en verkoop zelf wat spullen of kleding die je niet meer gebruikt.
         • Speelgoed. Er zijn online outletwinkels. Je vindt hier een assortiment speelgoed waarvan bijvoorbeeld alleen de verpakking beschadigd is. Daardoor kan het niet meer in de reguliere winkels worden verkocht en kun je het hier tegen hoge kortingen kopen.
         • Klantenkaarten. Vele winkels werken tegenwoordig met klantenkaarten, vaak slaan mensen dit af, omdat het zo’n “gedoe” is of omdat ze al genoeg pasjes in hun portemonnee hebben. Maar het kan toch lonen om even de moeite te nemen die kaart te accepteren. Vaak spaar je hiermee voor korting op je volgende aankoop, of je wordt op de hoogte gehouden van speciale acties.
         • Cadeaus. Cadeaus voor verjaardagen zijn ongemerkt jaarlijks toch een aardige kostenpost. Toch kun je voor weinig en met een beetje creativiteit de leukste cadeaus vinden. Kijk bijvoorbeeld eens in eurowinkels. En bij Kruidvat verkopen ze ook leuk niet te duur speelgoed, en accessoires voor volwassen. Je kunt er zelf dan een leuk pakketje van maken. Of neem bijvoorbeeld voor volwassenen een rieten mandje en vul dit met producten zoals koekjes, thee, koffie of douchegel/bodylotion. Pak het in leuk folie en je hebt voor weinig een leuk origineel cadeau.
         • ING rentepunten. Heb je toevallig een spaarrekening bij de ING, dan spaar je automatisch rentepunten. Hiermee kun je allerlei producten tegen hoge kortingen kopen in de rentepuntenwinkel. Ook hebben ze regelmatig kaartjes voor theater en pretparken en waardebonnen voor bungalowparken.
         • Social Media. Maak ook eens gebruik van de social media om te vragen om spullen. Mis je bijvoorbeeld net nog een paar leuke dierenknuffels om de junglekamer van je zoon compleet te maken? Zet een oproepje op Facebook! Je zult zien hoeveel mensen er van alles op zolder hebben liggen waar ze graag vanaf willen maar wat ze zonde vinden om weg te gooien.
          • Geschreven door mama Fabienne

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je