{{ message.message }}
{{ button.text }}

​1e plas op de pot was een feit, hoe nu verder?

Wij zijn sinds kort begonnen met ons zoontje op de pot te zetten. Maar hoe pakken we dit nu verder aan?

Afbeelding blog '​1e plas op de pot was een feit, hoe nu verder?' Achtergrond blur afbeelding

Voor de kerst hadden we van mijn ouders een nieuw potje gekregen. Voor de grap hebben we een paar dagen later ons zoontje even op de pot gezet. Gewoon om te kijken hoe dat zat enzo. En meteen konden we een mijlpaal in het boekje erbij schrijven, want hij had zowaar zijn eerste plasje op het potje gedaan. Ontzettend trots waren wij natuurlijk, ook al weet je dat het eigenlijk wel een toevalstreffer was. Maar door dat succesje hadden we wel besloten om de pot voortaan in ons dagelijkse schema te introduceren.

Nu vragen we ons toch eigenlijk wel een beetje af hoe we de dingen nu het beste aan kunnen pakken. Gewoon op gezette tijden erop zetten en belonen als hij een plasje heeft gedaan? Extra goed opletten op eventuele signalen? Wat me eigenlijk nog niet zo heel goed lukt... We hebben hem nu een paar keer rond dezelfde tijd op de pot gezet. We wilden beginnen met dit rond de avond te doen. Dus voordat we het slaapritueeltje afgaan, mag hij voortaan eerst even een boekje lezen op de pot. Deze tijd vind hij volgens mij toch een wat minder tijdstip, want hij heeft nog geen plasje op de pot voor het slapen gaan gedaan.

Wel hebben we al 2 x succes gehad op een andere manier. Overdag tijdens het spelen zag ons zoontje de pot staan en kroop erheen. Hij wilde er eigenlijk mee spelen, maar ik had ergens gelezen dat als je kindje zelf de pot pakt, dat een signaal is dat hij moet plassen. Nou verwacht ik nog niet dat ons zoontje dit echt als een signaal gebruikt. Hij is net 1 geworden. Maar ik dacht wel bij mijzelf, als ik nou elke keer als hij zelf naar de pot gaat hem erop laat zitten, gaat hij dit misschien wel associeren met het plasje doen op de pot. Dus hoppa. Broek uit, luier uit en boekje erbij. En ja hoor! Niet meteen, maar na ongeveer 10 minuten lag er toch echt weer een plasje! Wat kan eens met blij zijn met het feit dat je kind wel 2 x in een paar dagen op de pot heeft geplast! De volgende keer dat ik hem op de pot zette toen hij er zelf naar toe ging kwam er helaas niks. Maar de keer daarna wel weer!

Maar nu? Zijn we goed bezig hoe we het nu doen, door dus te combineren met vaste tijden en de momenten pakken dat hij zelf naar de pot gaat, of zijn we er zo te veel mee bezig en komt het allemaal wel als de signalen duidelijker worden? Hoe lang laat je hem op de pot zitten als er niks komt? En hoe gaat het straks met poepen? Dat doet hij vaak tussen 14:00 en 16:00 uur, maar ik kan hem moeiljk 2 uur lang op de pot laten zitten. :) Als hij al aan het persen is ben ik te laat... En het laatste wat ik me voor straks nog afvraag; hoe lang ( dagen, weken? ) moet je overdag droge luiers hebben voordat je kan zeggen dat hij overdag zindelijk is en dus geen luier meer nodig heeft?

12469582_611915638960268_531536818564058

Alle tips en adviezen zijn welkom! Wij zijn nu echt klaar voor de strijd naar zindelijkheid!

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je