{{ message.message }}
{{ button.text }}

1,5 jaar oud en verslaafd aan YouTube

Ze typt moeiteloos de code in, swiped naar YouTube en de Teletubbies denderen uit de speakers.

Afbeelding blog '1,5 jaar oud en verslaafd aan YouTube' Achtergrond blur afbeelding

3 jaar geleden zat ik op het balkon van een boomhut in Thailand tussen de slingerende apen de Linda. te lezen. Ik weet nog heel goed dat in dit item aandacht was besteed aan kinderen met de leeftijd 1-2 jaar die verslaafd waren aan de Ipad. Ik zei toen nog tegen Bart dat als wij later kinderen zouden krijgen ze gerust af en toe op de tablet mogen maar dat we er alles aan moeten doen om ze NIET verslaafd te maken. Nu 3 jaar later zit mijn dochter van 1,5 jaar oud compleet contact gestoord iedere dag naar YouTube filmpjes te kijken.

Het begint al ’s ochtends vroeg. Wij hebben geen wekker op ons nachtkastje staan, de wekker wordt gezet op onze mobiele telefoon dus die staat altijd aan en ligt naast ons. Hier gaat het al mis; zodra Benthe wakker wordt en tussen ons in mag liggen duikt ze over mij heen, geeft per ongeluk met haar wilde bewegingen (ze lijkt op haar moeder) een schop tegen Bart zijn hoofd, slaat nog net niet de lamp van het nachtkastje en Bart kan haar nog net vast grijpen voordat ze uit bed dondert MAAR ze heeft de mobiele telefoon. Ze typt moeiteloos de code in, swiped naar YouTube en de Teletubbies denderen uit de speakers. “Lalaa pooo ohh” wordt vrolijk mee gezongen om half 7 in de ochtend. Om dit te voorkomen verstopte ik regelmatig snel de telefoon voordat ze de kamer in kwam maar tegenwoordig kijkt ze zelfs al in de kussensloop of hij niet toevallig daar verstopt ligt.. nee hoor er is geen enkel plekje in de kamer waar ze hem niet vindt.

Sinds de geboorte van Tess moet ik bekennen dat ik de verslaving ietsje erger heb gemaakt in plaats van het te remmen. ’s Ochtends wil ik vaak graag nog even een uurtje door slapen waardoor ik de telefoon heel per ongeluk op een plek neer leg waar ze hem snel te pakken heeft. Normaal gesproken is ze ,zodra ze wakker is, zo wild als hooi maar nu ligt ze nog even zoet tussen ons in en kan ik er heerlijk van genieten dat ze nog even bij me blijft liggen. Misschien is het wel zo slecht nog niet; Papa en mama kunnen rustig de tijd nemen om wakker te worden want onze dochter gaat niet meer als een stuiterbal door de kamer om vervolgens alle kasten leeg te halen. Daarnaast kent ze inmiddels alle kinderliedjes uit haar hoofd al voordat ze naar de peuterspeelzaal gaat en ze spreekt zelfs al een hartig woordje Engels aangezien Engelse filmpjes haar favoriet zijn.

Anno 2016 hoort het er misschien ook wel weer een beetje bij. Benthe is tenslotte van de nieuwe generatie die vloggen en kijken naar vlogs en andere filmpjes op YouTube. Ik voel mij nu al, net als mijn ouders zich destijds moeten hebben gevoeld toen wij langzamerhand verslaafd raakte aan de allereerste Apple computer. Ik moet het maar laten gaan en accepteren, zoveel mogelijk mee kijken en wellicht er zelf ook weer iets van leren.

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je