{{ message.message }}
{{ button.text }}

10x weetjes over een uitvaartverzekering

We hebben het al eerder besproken, velen van jullie hebben een uitvaartverzekering. Maar er zijn genoeg gezinnen die hier nog niet bij stil hebben gestaan. Daarom 10 weetjes die jullie nog niet allemaal wisten.

Afbeelding blog '10x weetjes over een uitvaartverzekering'

Natuurlijk is het niet het leukste onderwerp om over na te denken, maar wist je dat de kosten van een uitvaart al gauw tussen de € 6.500,- en € 11.000,- liggen? Veel mensen hebben zo’n bedrag niet direct beschikbaar. Voor de kosten van een uitvaart kun je jezelf en je gezin verzekeren door een uitvaartverzekering af te sluiten. Maar wat is een uitvaartverzekering nou precies? Onderstaande top 10 met ‘weetjes over een uitvaartverzekering’ geeft je hierover de belangrijkste informatie.

1. Een uitvaartverzekering verzekert de kosten van een uitvaart

Je betaalt premie, en ongeacht het moment van overlijden, je weet zeker dat er altijd een bedrag beschikbaar is om je uitvaart te betalen. Zo laat je nabestaanden niet met onverwachte kosten achter.

2. Een uitvaartverzekering is eenvoudig zelf af te sluiten

Het afsluiten van een uitvaartverzekering kan bij de meeste uitvaartverzekeraars snel en eenvoudig via internet.

3. Direct verzekerd vanaf eerste premiebetaling

Als je een uitvaartverzekering afsluit voor jezelf, je partner en je kind dan zijn jullie vanaf de eerste premiebetaling direct verzekerd voor de kosten van een uitvaart.

4. Kindje gratis meeverzekerd vanaf 20 weken zwangerschap

Bij de meeste uitvaartverzekeraars is je (ongeboren) kindje gratis meeverzekerd vanaf de 20e week van je zwangerschap. Daarvoor hoef je niks te doen. Als je kindje geboren is moet je wel de persoonlijke gegevens van je kindje doorgeven.

5. Kinderen gratis meeverzekerd tot 18-jarige leeftijd

Het is mogelijk je kind gratis mee te verzekeren. In dat geval betaal je alleen premie voor je eigen verzekering en tot zijn of haar 18e levensjaar is je kind verzekerd voor hetzelfde bedrag als jij. Het enige wat je moet doen is je kind aanmelden bij je uitvaartverzekeraar.

6. Lage premie bij betaalde verzekering voor kinderen

Je kunt ook een losse uitvaartverzekering afsluiten voor je kind waar je wél premie voor betaalt. Dat heeft als voordeel dat de premie laag is omdat de hoogte van de premie mede afhankelijk is van leeftijd. Hoe jonger de verzekerde is bij het afsluiten van de verzekering, hoe lager de premie.

7. Drie soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn drie soorten uitvaartverzekeringen: een kapitaal uitvaartverzekering, een natura uitvaartverzekering en een combinatie van beiden. Een kapitaal uitvaartverzekering keert een bedrag uit bij overlijden. Met een natura uitvaartverzekering verzeker je jezelf voor een aantal standaard diensten en producten, zoals persoonlijke begeleiding door een uitvaartverzorger en rouwkaarten. De derde verzekering is een combinatie van deze twee en bevat zowel diensten en producten als een vrij te besteden bedrag.

8. Alle gezinsleden op één polis

Wist je dat het mogelijk is om het hele gezin op één polis te zetten? Als je al een bestaande uitvaartverzekering hebt en je partner en kind nog niet, dan kun je hen bij laten schrijven op je polis. Wel zo overzichtelijk! Om dit te regelen kun je contact opnemen met je uitvaartverzekeraar.

9. Voor een uitvaartverzekering betaal je meestal een lage premie

De maandelijkse premie voor iemand van dertig jaar die een natura uitvaartverzekering afsluit ter waarde van € 10.000,-, betaalt nog geen € 10, - per maand.

10. Gratis uitvaartwensen vastleggen

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kun je gratis je uitvaartwensen vastleggen.

Wat kost een uitvaartverzekering voor jou? Bereken hier je premie.

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je