{{ message.message }}
{{ button.text }}

10 tips voor de mooiste zomerse foto’s

​Elke dag ijsjes eten op het terras, lekker plonsen in het zwembadje in de tuin, met z’n allen bivakkeren in de tent, eindeloos door de golven springen en lekkere ontbijtjes in de zon.

De zomer zit barstensvol bijzondere momentjes! Momenten van liefde, geluk, vriendschap, plezier en bijzondere verhalen. Momenten die allemaal een foto waard zijn. En om nou te zorgen dat al die foto's niet voor eeuwig op je telefoon blijven staan of in een lade liggen te verstoffen, is een fotoboek een perfect idee.

10 tips voor de mooiste zomerfoto's

En voor de goede orde, we bedoelen dus niet zo'n fotoboek waarbij je alle foto's handmatig moet inplakken. Nee wij hebben het over een superstrak fotoboek wat je zelf in een handomdraai digitaal in elkaar draait! Leuk, horen we je denken, maar where to start? Want hoe breng je orde aan in die enorme bulk aan vakantiefoto's, hoe maak je eigenlijk de mooiste foto's en waar moet je vooral op letten bij het maken van een zomerse kiek? Wij verzamelden 10 tips voor de beste beste zomerse plaatjes. Komt'ie:

 1. Kies een thema
  Van vakantiekiekjes heb je nooit genoeg. Maar juist door een specifiek thema te kiezen maak je straks van je fotoboek een mooi geheel. Laat je kinderen bijvoorbeeld telkens iets fotograferen in een bepaalde kleur of laat een bepaalde gebeurtenis, maar dan telkens in een andere setting, terugkomen in je fotocollectie.

 2. Begin bij het begin….en eindig bij het einde
  Dus inderdaad maak de eerste foto bij het inpakken van de koffers en eindig met een overvolle wasmand. Ook dat hoort bij de vakantie!

 3. Liever teveel dan te weinig
  Klik klik klik, laat die camera maar lekker klikken. Foto’s weggooien kan altijd, maar net dat ene moment missen wil je natuurlijk voorkomen. Vakantiebloopers en verrassingsmomenten doen het ook altijd goed op beeld. Altijd leuk om tig jaar na dato samen met de kinderen weer de slappe lach te krijgen bij het zien van die ene grappige foto of dat doldwaze moment!

 4. De (aller)eerste keer
  Het eerste ijsje, de eerste keer in het mooie gele zwembandje, de eerste Griekse salade of de eerste keer vliegen, ga je dit jaar voor het eerst met je kindje op vakantie? Dan zijn al die ‘first time’ fotomomenten helemaal goud waard.

 5. Samen met jou mama…
  Het is natuurlijk heerlijk om foto’s te maken van die lieve zomersnoetjes van je kind, maar vergeet niet om af en toe ook een leuke foto te maken waar jij zelf (samen met de kinderen) op staat. Hetzelfde geldt natuurlijk voor foto’s met papa en zijn kroost.

 6. Een vakantie familieportret
  Maak er iedere vakantie tenminste één. Super waardevol en supermooi! Over tien jaar kijk je ze liefdevol terug en vraag je je af waar de tijd is gebleven! (Tip: zo’n zomers familieportret is ook hartstikke leuk als wanddecoratie).

 7. Denk aan de cover
  Vergeet vooral niet om ook wat coverfoto’s te maken. Die prachtige zonsondergang, een kleurrijke bloemenzee, dat prachtige Italiaanse ijscokarretje of dat ene mooie kasteel. Want hé, een mooi fotoboek heeft natuurlijk ook een mooie voorkant nodig.

 8. Forget about the selfie
  (Zomer)selfies maak je waarschijnlijk regelmatig. Maar juist de plaatjes in een mooie zomerse omgeving kunnen voor een extra mooie sfeer zorgen (by the way, een mooie filter toevoegen aan je foto, geeft 'm soms ook net die extra touch).

 9. Scannen maar!
  De toegangskaartjes voor het museum, de vliegtickets, die prachtige veer of mooie bloem. Als je het niet kunt fotograferen, maar je wilt het toch toevoegen aan je fotoboek, bewaar dan al die extraatjes goed en scan ze na afloop in.  Al die bijzondere gadgets maken het fotoboek nog persoonlijker.

 10. Wacht niet te lang
  Een fotoboek samen doorbladeren is supertof, het maken ervan is een klusje wat vaak (te) lang blijft liggen. Toch is het hartstikke leuk. Begin direct na je vakantie met het maken van jullie fotoboek. Als je eenmaal bezig bent, blijf je bij het zien van al die fijne vakantiekiekjes extra lang in vakantiesferen. Ben je bang dat je echt geen orde kan aanbrengen in al die duizend foto's? Bij Webprint is het maken van een fotoboek echt voor iedereen a piece of cake!

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Webprint, maar de inhoud ervan is van onszelf.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
Login

Account aanmaken