{{ message.message }}
{{ button.text }}

10 goedkope en gezellige uitjes voor peuters en kleuters

Afbeelding blog '10 goedkope en gezellige uitjes voor peuters en kleuters'

Voor veel vaders en moeders is het ook echt een sport om er goedkoop en gezellig tussen uit te gaan. Als de kinderen het dan ook naar hun zin hebben, dan is het uitje helemaal geslaagd voor het hele gezin. Voor sommige gezinnen is het lastiger om uitjes te verzinnen. Dit artikel biedt inspiratie voor de leukste dagjes uit met je peuter of kleuter.

Goedkope en gezellige uitjes

1. Lekker naar de zee of naar het strand

De meeste peuters en kleuters zijn graag buiten. Bij lekker weer kun je met ze naar zee of naar het strand gaan. Zand en water is de perfecte combinatie voor de kleintjes. Als je naar zee gaat betaal je tevens. geen entree. Voor de ouders is dit ook een leuk uitje, omdat je gezellig samen aan de zee kunt gaan wandelen als gezin en je geniet van het mooie uitzicht. Verder kun je met je kinderen zandkastelen bouwen. Of je kunt lekker genieten van de zon en je kinderen van het water.

Je kunt zelf een koeltas meenemen met eten en drinken erin, dit scheelt ook weer in de kosten. Vaak vliegt de tijd voorbij, omdat de kinderen zich goed kunnen vermaken op het strand. En zowel naar zee of naar het strand gaan is leuk voor peuters en kleuters en de ouders niet te vergeten!

2. Zwembad

Wat je het hele jaar kunt doen met peuters en kleuters is gaan zwemmen in een binnen zwembad. Pret het hele jaar door. Je kunt bij diverse zwembaden een kortingskaart kopen zodat je hele jaar door goedkoop kunt gaan zwemmen. In sommige zwembaden kun je op bepaalde tijdstippen goedkoper zwemmen als je kind daar zwemles volgt of zijn er andere kortingsacties. Sommige  zwembaden hebben een buitenbad, ideaal voor als het heel mooi weer is.

3. Kortingsbonnen en veilingen

Vaak vind je via internet of via de post diverse kortingsbonnen. Ook lopen er regelmatig acties via supermarkten of kun je via rentepunten die je bij je bank spaart behoorlijke kortingen op entreekaarten krijgen. Wil je eten met iets leuks combineren dan kun je bijna altijd wel met korting naar Mc Donalds. Het is voor peuters en kleuters dolle pret. Veel kinderen zijn dol op frietjes en na afloop kunnen ze nog lekker gaan spelen in de ballenbak.

Via diverse veilingsites kun je meebieden op allerlei uitjes, zoals kaartjes voor de dierentuin of een leuke theatervoorstelling. Je kunt zo met hoge kortingen weg.

4. De Efteling

De Efteling is een geweldig park voor peuters en kleuters. Wie kent het sprookjesbos nou niet? De gezichten van de kinderen is dan echt geweldig om te zien. Je kunt kijken of je met kortingsbonnen naar de Efteling kunt. Een dagje uit met de kinderen naar de Efteling is een geweldig leuk avontuur. Je kunt ook kijken of je andere kortingsbonnen kunt vinden voor andere leuke attractieparken voor peuters en kleuters. De Efteling is natuurlijk niet goedkoop, maar als je goed oplet kun je altijd wel ergens een kortingsbon vinden of voor korting sparen.

5. Speelnatuur 10 gemeenten

Een ruig dagje uit voor het hele gezin bij Speelnatuur Tiengemeten! Dat betekent hutten en vlotten bouwen, dammen leggen in de beek, kikkers besluipen, dwalen in het doolhof of door tunnels kruipen. Dat kan allemaal op de verschillende speeleilanden en in Waterrijk. De elementen uit de natuur zijn je speelgoed.

6. Kinderboerderij

Dieren en kinderen zijn een geweldige combinatie. Veel peuters en kleuters zijn dol op de geitjes en andere dieren op de kinderboerderij. Verder kun je ook brood van thuis meenemen en aan de dieren voeren op de kinderboerderij. Als je in het voorjaar gaat, worden er vaak jonge dieren geboren. Ontzettend leuk voor de kleintjes. Konijnen zijn ook heel leuk voor de peuters en kleuters. De entree is vaak gratis en je kunt er vaak op loopafstand naar toe.

7. Eendjes eten geven

Veel peuters en kleuters vinden het geweldig om de eendjes eten te geven. Bewaar je brood en ga er met de kleintjes op uit, om de eendjes, ganzen en zwanen eten te gaan geven. Een hele leuke ervaring.

8. Naar het bos

Wat je het hele jaar kunt doen, is naar het bos gaan. De herfst is een geweldige periode van het jaar om naar het bos te gaan. De gekleurde bladeren in het bos zijn heel mooi om te zien. Verder is het ook mooi om de bladeren op de grond te zien. Peuters en kleuters vinden de paddenstoelen ook heel mooi om te zien. Wandelen in het bos is een ontspanning voor het hele gezin.

9. Picknicken

Wat vooral met lekker weer, geweldig is om te doen, is te gaan picknicken met peuters en kleuters. Je kunt zelf broodjes smeren en deze meenemen. Verder kun je ook je eigen drinken meenemen.

10. Speeltuin

Pret verzekerd voor ieder kind! En vaak is het ook lekker dichtbij.

Heb jij nog tips voor leuke uitjes? Laat het weten in een reactie hieronder.

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je