{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Bevalling > Kraamtijd > Hoe ga je om met kraamvisite?

Advies > Bevalling > Kraamtijd > Hoe ga je om met kraamvisite?

Hoe ga je om met kraamvisite?

Je bent herstellende van de bevalling en daarnaast zijn jullie bezig om als nieuwbakken gezin een goed ritme te vinden. Hoe ga je dan om met kraamvisite?

Afbeelding blog 'Hoe ga je om met kraamvisite?'
Je bent net bevallen en je bent vanzelfsprekend superblij met jullie kleintje. Het liefst wil je hem of haar meteen aan de hele wereld laten zien! Andersom zullen ook een hoop mensen niet kunnen wachten om een glimp op te mogen vangen van jullie kleine wondertje en om jullie te kunnen feliciteren met de gezinsuitbreiding. Daar is kraamvisite voor bedoeld. Toch is kraamvisite voor veel pasbevallen erg zwaar. Je bent natuurlijk nog herstellende van de bevalling en daarnaast zijn jullie bezig om als nieuwbakken gezin een goed ritme te vinden. Hoe ga je dan om met kraamvisite?  

Wees duidelijk: schrijf je rusttijden voor kraamvisite op het geboortekaartje

Het is tegenwoordig heel normaal om op het geboortekaartje de rusttijden in verband met kraamvisite vermelden. Meestal is dat ongeveer tussen 12 en 2 en na 20.00 uur, maar dat bepalen jullie natuurlijk helemaal zelf!  

Houdt een agenda bij voor de kraamvisite

Noteer al jullie kraamvisite in een agenda en zorg ervoor dat je niet meer dan 2 of maximaal 3 afspraken per dag maakt. Houdt daarnaast ook rekening met de bezoekjes die de verloskundige of de huisarts de eerste week nog zal brengen.  

De eerste week alleen naaste familie op kraamvisite

Laat de eerste week alleen hele naaste familie en/of jullie beste vrienden op kraamvisite komen. Wil je toch graag meer bezoek in die eerste week? Plan dan de kraamvisite in de uren dat de kraamverzorgster er is. Zij kan de visite opvangen en beschuitjes met muisjes en drinken serveren. Bovendien kan zij op een nette manier duidelijk maken dat 'het tijd is om te gaan' als het bezoek wel heel erg lang blijft hangen.  

Volg je gevoel!

Ben je doodmoe en heb je echt geen zin in kraamvisite? Volg dan gewoon je gevoel en bel af! Ook als de visite te lang blijft zitten, terwijl jij behoefte hebt aan rust, mag dit zeker gezegd worden. Dit kan je partner of de kraamverzorgster dan doen.  

Vraag om hulp

Ook al ben je misschien niet direct het type om hulp te vragen, toch is het goed om dat wanneer je net bevallen bent wel te doen. Komt je tante op kraamvisite en woont zij om de hoek van de supermarkt? Vraag haar gerust of ze een paar boodschapjes voor jullie wilt doen!  

Houdt het eenvoudig

Mensen die op kraamvisite komen verwachten echt geen hapjes en allerlei drankjes. Een kop koffie of thee en een beschuit met muisjes is voor een kraambezoek gastvrij genoeg.  

Wel of niet de baby vasthouden?

Willen jullie liever niet dat de baby van hand tot hand gaat tijdens het kraambezoek? Zeg dit dan eerlijk. Het kan bij veel baby`s namelijk onrust veroorzaken.  

Geen kraamvisite, maar een kraamfeest!

Liever helemaal geen kraamvisite? Het is ook mogelijk om na een aantal weken een kraamfeest te geven. Jullie hebben dan een rustige kraamtijd met het gezin en hebben op deze manier ( bijna ) al het bezoek in één keer gehad!


Hoe regelen jullie de kraamvisite? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je