{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Bevalling > De bevalling > Kosten bevalling

Advies > Bevalling > De bevalling > Kosten bevalling

Kosten bevalling

Waarschijnlijk is dit wel het laatste waar je je mee bezighoudt: de kosten van je zwangerschap en bevalling. Gelukkig wordt een deel van de bezoekjes aan de verloskundige, de bevalling zelf en de kraamzorg vergoed door je basisverzekering. In dit artikel vertellen we je alles over de kosten bevalling en zwangerschap en welk deel je hiervan eventueel zelf moet betalen.

Afbeelding blog 'Kosten bevalling'

Kosten verloskundige

Tijdens je zwangerschap ga je regelmatig op bezoek bij je verloskundige. Deze kosten worden vergoed uit de basisverzekering:

Intakegesprek + informatie € 41,77
Termijnecho € 42,00
Bloedprikken inclusief laboratorium onderzoek €16,50

Daarnaast heb je ook de ‘losse’ bezoekjes aan de verloskundige waarbij je soms ook een echo krijgt. Deze afspraken kosten ongeveer €35,- per keer.

Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO)

Bij de 20-weken echo, ook wel Structuur Echoscopisch Onderzoek (SEO) genoemd, wordt gekeken naar eventuele zichtbare afwijkingen bij je kindje. De kosten voor dit onderzoek liggen rond de €160,-. Ook deze kosten worden doorgaans vergoed.

Kosten bevalling

Een ziekenhuisbevalling met medische noodzaak, wordt volledig vergoed door je basisverzekering. Heb je geen medische noodzaak, maar wil je wel in het ziekenhuis bevallen? Dan moet je een eigen bijdrage van ongeveer €316,- betalen. Je kunt deze eigen bijdrage aanvullend verzekeren.

Kosten keizersnede

Een keizersnede wordt altijd uitgevoerd in het ziekenhuis. De kosten hiervoor bedragen zeker €4.000,-. Gelukkig worden deze kosten meestal vergoed door de verzekering.

Kraamzorg

In 2016 geldt voor kraamzorg een wettelijke eigen bijdrage van €4,20 per uur. De kosten voor de totale kraamzorg kunnen hierdoor oplopen tot boven de €200,-. Het loont dus om je hiervoor aanvullend te laten verzekeren.

Wat waren de kosten van jouw bevalling? Deel het in de reacties!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je