{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Bevalling > De bevalling > De bevalling opwekken

Advies > Bevalling > De bevalling > De bevalling opwekken

De bevalling opwekken

Soms is het verstandig om de bevalling op te wekken. Natuurlijk is het goed om de baby te laten komen wanneer de tijd rijp is. Maar als het te lang duurt, als er een medische noodzaak is of als de moeder echt op is, wordt een kindje soms eerder gehaald. Ben je aan het einde van je zwangerschap en wil je heel graag dat de bevalling begint? Dan zijn er volgens de overlevering een aantal trucjes die de start van de bevalling kunnen opwekken. Wij selecteerde de tips voor weeën opwekken.

Afbeelding blog 'De bevalling opwekken'

Weeën opwekken

De bevalling is in zicht. Aan het eind van je zwangerschap kun je er echt op zitten wachten. Wanneer je net zwanger bent is dat buikje leuk en nieuw. Maar na 40 weken vind je het vast wel lang genoeg geweest en wil je graag je baby zien.

Soms kun je dan het beste de bevalling opwekken. Het is wel belangrijk om de baby te laten komen wanneer de tijd rijp is. Maar 40 weken is genoeg en kun je de onderstaande tips gebruiken om te proberen het startpunt van de bevalling te versnellen.

Bevalling opwekken met ananas, tonic of bitterlemon

Deze tip om de bevalling op te wekken komt uit grootmoeders tijd. Het eten van het hart van een rijpe ananas of het drinken van tonic of bitterlemon, zou de weeën op gang brengen. In ananas, tonic en bitterlemon zit het stofje kinine, dat het lichaam aanspoort om te gaan bevallen.

Pittig eten om de bevalling op te wekken

Een andere theorie is dat pittig eten de baarmoeder stimuleert en weeën opwekt. Maar pittig eten kan ook diarree veroorzaken en dat is natuurlijk niet prettig tijdens het bevallen. Houd je van pittig eten? Dan is het zeker het proberen waard!

Bevalling opwekken met drukpunten en een voetmassage

Er schijnt een speciaal drukpunt aan de binnenkant van je voet te zitten dat bij massage de bevalling opwekt. Deze voetmassage kun je zelf doen, maar je kunt ook je partner lief aankijken. Of bij professionals zoals een voetreflexzonetherapeut, acupuncturist of drukpuntmasseur aankloppen. Een voetmassage die weeën zou moeten opwekken, valt onder de alternatieve geneeswijzen.

Tepels masseren om de bevalling op te wekken

Als je je tepels masseert of als er aan gezogen wordt, komt er oxytocine vrij. Dit stofje kan helpen om de bevalling op gang te brengen. Wil je met tepelmassage je bevalling stimuleren, dan moet je minstens een kwartier tot drie uur per dag aan je borsten zitten. Misschien kan je partner hierbij helpen. Een bevalling opwekken gaat natuurlijk niet zomaar!

Bevalling opwekken met wonderolie

Wonderolie om een bevalling op te wekken is ook een tip van oma. De olie is verkrijgbaar bij de drogisterij en is plantaardig. Eigenlijk wordt deze olie gebruikt als laxeermiddel, omdat je darmen hierdoor samentrekken. Je darmen liggen dicht tegen je baarmoeder aan, waardoor de baarmoeder deze beweging zou kunnen overnemen. Op deze manier ontstaan er weeën en kan de bevalling dus eerder op gang komen.

Let op: het kan ook zijn dat je baby door de wonderolie sneller in je vruchtwater gaat poepen.

Bevalling opwekken? Seks!

Seks schijnt ook te helpen wanneer je je bevalling wilt opwekken. Het is natuurlijk niet meer heel makkelijk na 40 weken zwangerschap en met een dikke buik, maar als je je kindje snel wilt zien is seks een goede optie. Sperma bevat een stofje, prostaglandine, dat de geboorte kan opwekken. Ook een orgasme kan de bevalling stimuleren. Je buik spant zich op dat moment namelijk aan en die beweging neemt de baarmoeder soms over. Als je vliezen al gebroken zijn is het niet verstandig om seks te hebben, dit kan namelijk infecties veroorzaken.

Een bevalling opwekken kan via verschillende manieren. Heb jij nog tips hoe je de natuur een handje kunt helpen? Laat het weten in een reactie! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je