{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Bevalling > De bevalling > Bevallen in een Kraamhotel

Advies > Bevalling > De bevalling > Bevallen in een Kraamhotel

Bevallen in een Kraamhotel

Tijdens je zwangerschap moet je ook nadenken over waar je wilt bevallen Thuis in je eigen vertrouwde omgeving? Of in het ziekenhuis waar je alle medische apparaten bij de hand zijn mochten er complicaties voordoen? Je kunt ook kiezen om te bevallen in een Kraamhotel. Momenteel zijn er twaalf steden die beschikken over een Kraamhotel.

Afbeelding blog 'Bevallen in een Kraamhotel'

Wat is een Kraamhotel?

Een Kraamhotel heeft alle gemakken van thuis en het ziekenhuis. Je bevalt in één van de speciale verloskamers, waar alle gemakken van een ziekenhuis aanwezig zijn, maar je bevalt daar onder begeleiding van je eigen verloskundige en een kraamverzorgende. Echter is een verloskamer wat huiselijker aangekleed dan een verloskamer in het ziekenhuis. Mochten er complicaties zich voordoen, dan wordt er een gynaecoloog opgepiept en hij neemt de bevalling dan over. Deze heeft alle benodigde apparatuur bij de hand en jij hoeft niet tijdens je weeën met de auto nog naar het ziekenhuis.

Verblijf Kraamhotel

Tevens kun je na je bevalling in het Kraamhotel verblijven. Dit is dan in één van de Kraamsuites. Deze kamer zijn ingericht met een privé badkamer (met douche, toilet en vaak ook een kraan bij het toilet om tijdens het plassen meteen te kunnen spoelen), koelkast (waar je, je persoonlijke koel te houden spullen in kunt opbergen, maar tevens is er vaak ook een minibar), badje voor de kleine, benodigdheden voor de kleine en de kraamvrouw. (denk hierbij aan luiers, kraamverband, etc.).

In een Kraamhotel is bezoek natuurlijk altijd welkom, echter wel na 09.00 uur en tot 21.00 uur. Tussen de middag mag je wel bezoek ontvangen alleen wordt iedereen wel geacht rustig te zijn en op de kamer te blijven (indien andere kraamvrouwen willen rusten).

Kraamhulp

In het Kraamhotel is altijd (minimaal één) kraamhulp aanwezig. Tijdens je verblijf zal zij/hij je begeleiden bij het verzorgen van je kindje (en jezelf). Mocht je tijdens je kraamweek naar huis gaan, dan wordt deze zorg door een andere kraamhulp thuis voortgezet. Een voordeel van een verblijf in het Kraamhotel is dat er dag en nacht een kraamhulp aanwezig is.

Kosten Kraamhotel

Verblijf in een Kraamhotel is natuurlijk niet kosteloos. Kijk goed bij je zorgverzekering na of je bevalling en verblijf in een Kraamhotel (of ook wel Geboortecentrum) vergoed wordt. Indien dit wel vergoed wordt betaal je alleen de verplichte kosten, welke een paar euro per dag zijn. Tevens natuurlijk ook de kosten van je verbruik in het Kraamhotel (denk hierbij aan parkeerkosten en maaltijden).

Ben jij bevallen in een Kraamhotel en wat zijn jouw ervaringen? Reageer hier!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je