{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Voeding > Wat mag een baby drinken?

Advies > Baby > Voeding > Wat mag een baby drinken?

Wat mag een baby drinken?

Wat mag een baby drinken? Natuurlijk begint je baby met het drinken van moedermelk of flesvoeding. Maar vanaf 6 maanden mag je baby ook andere dingen drinken. Wij vertellen je graag wat een baby mag drinken zodra hij 6 maanden of ouder is.

Afbeelding blog 'Wat mag een baby drinken?'

WAT DRINKT EEN BABY TOT 6 MAANDEN

Tot 6 maanden drinkt je baby uitsluitend moedermelk of flesvoeding. Je baby mag nog geen andere dingen drinken.

WAT mag een baby drinken vanaf 6 maanden?

Vanaf het moment dat je baby 6 maanden is, bouw je de melk af en kun je andere dingen geven. Wat mag je baby drinken naast de gewone voeding?

  • Kraanwater
  • Lauwe thee (zonder suiker)
  • Diksap
  • Vruchtensap
  • Bronwater
  • Limonadesiroop

Voldoende drinken belangrijk bij baby

Zorg altijd dat je baby voldoende drinkt. Er is geen specifieke richtlijn voor hoeveel een kind precies nodig heeft. Dat verschilt per baby. Aan de hoeveelheid plasluiers en de kleur van de urine kun je afleiden of je kindje voldoende vocht binnenkrijgt. Teveel drinken kan de eetlust van je baby bederven. Zoek een goede balans in de hoeveelheid vocht dat je je baby aanbiedt.

Je kunt je kind water geven, lauwe (vruchten)thee zonder suiker of groentesap. Geef niet teveel limonadesiroop of diksap aan je baby. Deze bevatten namelijk veel calorieën en suikers. En dit vergroot de kans op overgewicht en tandbederf. Bied je kindje bij warm weer meer aan of leng het aan met water.

Vanaf 6 maanden kun je het beste een tuitbeker gebruiken voor je baby. Het is voor de tandjes van je kind beter om op vaste momenten te drinken, in plaats van de hele dag door een beker bij de hand te hebben.

WAT DRINKT EEN BABY VANAF 8 MAANDEN?

Vanaf 8 maanden kun je je kind uit een gewone beker laten drinken. Dit is goed voor de mondmotoriek. Natuurlijk moet een kindje hieraan wennen en moet dit beetje bij beetje worden geoefend.

Wat geef jij jouw kindje te drinken? Laat het weten in een reactie!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je