{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Voeding > Ontlasting bij flesvoeding

Advies > Baby > Voeding > Ontlasting bij flesvoeding

Ontlasting bij flesvoeding

Met flesvoeding krijgt een baby 1 tot 4 keer per dag ontlasting, soms kan het ook meer of minder zijn. Alles over ontlasting bij flesvoeding lees je in dit artikel.

Afbeelding blog 'Ontlasting bij flesvoeding'

Hoe vaak ontlasting bij flesvoeding?

Met flesvoeding krijgt een baby 1 tot 4 keer per dag ontlasting, soms kan het ook meer of minder zijn. Hoe ouder het kindje wordt hoe minder vaak per dag ontlasting zal plaatsvinden. Het gaat er daarom ook niet om hoe vaak het gebeurt, maar of de ontlasting er goed uitziet.

Kinderen die borstvoeding krijgen, hebben minder ontlasting dan kinderen die de fles krijgen. Borstvoeding is namelijk makkelijker te verteren waardoor er minder afvalstoffen overblijven. Dit zou een verklaring kunnen zijn voor het verschil in hoeveelheid ontlasting.

Ontlasting bij flesvoeding

Het bekijken van de ontlasting kan je veel vertellen over de spijsvertering. Over het algemeen heeft de ontlasting van baby's een bruingele kleur. De ontlasting is dan niet heel dik of dun, maar een beetje zalfachtig. Het is ook mogelijk dat de baby een meer vaste ontlasting heeft.

Als het lijkt dat je baby daar last van heeft, moet je misschien overstappen op een flesvoeding met meer vezels. Dit komt niet voor bij kindjes die borstvoeding krijgen. Ten slotte kan het juist ook dat de ontlasting heel waterachtig is. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken als je ziet dat je baby normaal groeit.

Ontlasting zodra de baby vaste voeding krijgt

Begint je kindje met het eten van vaste voeding, dan zal ook zijn ontlasting veranderen. Daarnaast zal ook de geur een stuk onaangenamer worden zodra je kindje bijvoeding krijgt. De kleur kan geel, groen of bruin zijn en alle kleurschakeringen daartussen. Ook als je baby bijvoorbeeld tomaten heeft gegeten of worteltjes kan de ontlasting rood of oranje zijn. Dit is volstrekt normaal.

De ontlasting van je baby is abnormaal als de kleur nagenoeg wit of zwart is. Witte ontlasting kan duiden op leverproblemen. Bij zwarte ontlasting kan er sprake zijn van een bloeding in het maagdarmkanaal.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je