{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Voeding > Flesvoeding klaarmaken

Advies > Baby > Voeding > Flesvoeding klaarmaken

Flesvoeding klaarmaken

Flesvoeding klaarmaken? Lees hier alles over het maken van flesvoeding, hygiëne en welke spenen je kunt gebruiken bij flesvoeding.

Afbeelding blog 'Flesvoeding klaarmaken'

Hoeveelheid flesvoeding per keer

Je moet kijken naar hoeveel kilogram je kindje weegt en dit vermenigvuldigen met 150 ml voeding. Het getal wat hieruit komt is de hoeveelheid die je kindje nodig heeft over een hele dag, 24 uur. Als je wilt weten hoeveel je per keer moet geven, moet je het totale aantal van 24 uur delen door het aantal voedingen die je in 24 uur geeft. Daarnaast staat op de verpakking precies aangegeven wat je kindje nodig heeft op een dag.

Hygiëne flesvoeding

Belangrijk is om te zorgen dat je flesje en speen erg schoon zijn. Het kindje krijgt geen antistoffen van de moeder binnen wanneer het geen borstvoeding krijgt. Dit heeft als gevolg dat het een stuk gevoeliger voor bacillen is.  Zorg er daarom voor dat de flesjes erg schoon zijn en dat de melk niet op kamertemperatuur staat te wachten. Ook moet je alles goed afsluiten en zorgen dat het in de koelkast staat.

Klaarmaken flesvoeding

Op de verpakking van de flesvoeding staat hoeveel schepjes je in het flesje moet doen.  Als je merkt dat je kindje honger heeft is het verstandiger om meer te maken, dan om een schepje extra in de fles te doen. Je kan ervoor kiezen om elk flesje een voor een te maken, maar het is ook mogelijk om gelijk alle flesjes voor de komende 24 uur te maken. Zorg er dan voor dat je eerst het water hebt gekookt en dat de flesjes in de koelkast staan. Buiten de koelkast is een flesje nog 2 uur goed. Wanneer je het flesje geeft dan moet je het flesje eerst weer opwarmen. Je mag een flesje niet meer dan twee keer opwarmen!

Spenen flesvoeding

Het is belangrijk dat de voeding ongeveer 15 minuten duurt, als je merkt dat je kindje er een stuk langer of korter over doet, dan gebruik je waarschijnlijk een verkeerde speen. De juiste speen verschilt per baby, het ene kindje zuigt harder en de andere zachter, ook verschilt het per leeftijd en de soort voeding. Daarom is het verstandig om te kijken welke het beste bij je kindje past. Het is ook erg belangrijk dat je zorgt dat de speen altijd vol met voeding blijft. Wanneer het flesje te schuin staat en er lucht in de speen zit, is de kans op darmkrampjes groot.

Lees hier meer over flesvoeding.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je