{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Voeding > Boertje laten baby

Advies > Baby > Voeding > Boertje laten baby

Boertje laten baby

Het hoort er een beetje bij: het overbekende boertje na het voeden. Waarom eigenlijk? zijn er manieren waarop je jouw kindje gemakkelijk kan laten boeren? Lees hier alles over boertje laten baby na de voeding.

Afbeelding blog 'Boertje laten baby'

Het hoort er een beetje bij: het overbekende boertje na het voeden. Wat je ze later zo hard probeert af te leren, moeten ze als baby op commando doen: hardop een flinke boer laten. Het ene kind heeft er wat meer moeite mee dan het andere kind, maar het moet toch gebeuren. Maar waarom eigenlijk? En zijn er manieren waarop je jouw kindje gemakkelijk kan laten boeren?

Waarom boertje laten baby?

Tijdens het drinken krijgen baby's vaak ook wat lucht binnen. Dat hoort niet. Het zorgt er voor dat je kleintje zich een beetje ongemakkelijk voelt en zelfs krampjes kan krijgen. Daarom is het voor je kindje het beste om zo snel mogelijk een boertje te laten. Hij of zij heeft dan de lucht uit zijn of haar lichaampje gewerkt en dat kan heel erg opluchten. Het is absoluut niet nodig om te schrikken als er wat melk mee komt, dat is heel normaal. Het kan ook zijn dat je kindje tijdens het voeden een beetje onrustig is. Hij of zij zwaait met de armpjes of schopt met de beentjes. Laat hem of haar dan ook even boeren. Een boertje tussendoor kan helemaal geen kwaad.

Hoe kan je jouw kindje helpen?

Wat de meeste ouders heel gauw doen, is het kindje met het hoofdje tegen de schouder leggen. Een paar klopjes op de rug en daar is 'ie al: het boertje. Je kan je kindje ook op schoot nemen, met zijn of haar gezichtje naar jou toe. Ook dan is het handig om de bekende klopjes op de rug te geven om zo het boertje te stimuleren. Naast klopjes op het ruggetje kan je ook klopjes onder zijn of haar billetjes geven. Dit werkt niet alleen stimulerend, veel baby's vinden het ook rustgevend. Je kan je kindje ook nog op zijn of haar buikje neerleggen. Zorg er dan wel voor dat het hoofdje wat hoger ligt dan de rest van het lichaam. Als dat allemaal niet helpt, kan je altijd nog gaan rondlopen. Wieg je kindje wat heen en weer tijdens het lopen, dat kan ook altijd nog helpen.

En wat nog meer?

Niet alle kinderen boeren. Er zijn ook baby's die tijdens het drinken gewoon geen valse lucht meenemen. Dat kan. Als je kindje wel valse lucht meeneemt, merk je dat wel tijdens het drinken. Als je kleintje dus geen valse lucht meeneemt, merk je dat ook wel. Het is dus niet nodig om halve dagen op het rugje van je kindje te kloppen en rondjes te lopen. Tenzij je echt merkt dat je kindje er last van heeft natuurlijk. Houd tenslotte altijd een slabbetje bij de hand. Er kan altijd wat vocht met het boertje meekomen. En elke dag van die zure melkvlekken op je kleren is ook niet echt lekker. Slabbetjes of spuugdoekjes zijn dan ideaal! Komt er erg veel voeding terug en heeft je baby zichtbaar pijn? Dan zou het reflux kunnen zijn. In dat geval is het verstandig om het consultatiebureau of de huisarts te raadplegen.

Laat jouw baby altijd een boertje? Reageer ook!

Geschreven door mama Judith.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je